Friday, May 27, 2011

KISAH BUNGA

Salam Jumaat~~~

Hari nih ada citer kelako sket... Dgn semangat yg berkobar2 aku datang kije ari nih..(yela,,minggu depan kan da start cuti 2 minggu..)tetiba da smpi makmal baru ku perasan bunga pada kasut aku tercabot!!

hehe....nak tengok bunganya???
.
.
.
.
.
.

hik hik hik....ape da...da buta sebelah kasot ku.....sangat ler buruk ghupenyer...pahtu tak bwk kasut spare...seb baek laaa ade member yg baek hati meminjamkan selipar..cantik lak seliparnye..nak tengok jugak keee???hehe..

.
.
.
.
.
.

taadaaaaa~~~sangatla tidak match dengan baju kan??haha! takpe,,memandangkan hari ni aku di'relief'kan oleh boss (terpaksa jugak relief takot tak sempat submit data)..so ape ade kesah kan setakat dok kat makmal ngan selipar cam nih...hehe,,ade bulu2 lagik,,lembot tapak kaki i hari nih =)

credits to cik NORHAMILA NORDEN (tuan punya tanah kasot)...sunggoh baek hati..semoga cik mila comei ni mendapat keberkatan di setiap langkah ku menyipkan data hari ini...wassalammm~~~~

Thursday, May 26, 2011

TUTUP BUKU~~

macam biase,,hujung2 bulan ni,,kerja data aku mula la membuak2~~~tutup buku la katakan... semua nk disubmit ke jabatan..

kerja lain??
kerja lain tu tetap kena buat yek..yg ni umpama bonus,,,tapi bonus yang nih memang tak best! kih3x~~~

bila lah lu'lu ni nak balek??
dgr2 nya lu'lu mcm nak amek tambahan cuti bersalin lagi sebulan.. 3bulan + 1 bulan lagi = 4 bulannn!!! huh,,memang merana la akak kat sini,,sob3x~~~

semalam boss tanya,,
u nak i relief kan u ke...u boleh fokus wat keje data..
tapi....mulut aku bley tercakap TAKKK pulokkk...gatai la mulut nih! hishhhh~~~

kay,,nak sambong kerja,,bye!

Tuesday, May 24, 2011

Kaisah cakettttt~~

Cian,,my lil' kaisah diserang muntah2 kelmarin..aku paling takut bila anak2 sakit..bukan takot ape,,takot melarat...budak2 kan..lagik la si kaisah tu blom pandai cakap kalau pening ke,,sakit perut ke...ape yg di tau merengekkk dan teros merengekkk....cian anak mama~~

Subuh semalam aku tengok tak kurang aku teros kejut SS..mintak permission nak cuti n bawak anak g klinik..bagosnye si SS nih,,dia teros je ajak aku gi hospitalll...hehe..dlm hati cam hospital???aduiii,,membayangkn nak amek nombornyee,,tggu gilirannyaa....SS pulak volunteer nak hantar n cuti...huiiihh,,aku rasa cam tak relevan jek sampai ke hospital...tetiba teringat pesan ustaz Jazlan dlm ceramah tempoh hari "lelaki akalnya 9"..hm..memandangkn akal ku cuma satu,,soo ikot majoriti la yerk..kui3x

nombor of the day was 4017~~~3 jam jugakla..menanti dan teros menanti..bila part doc kata,,"perot lembut,,tak demam,,paru-paru bersih,,cuma tekak menunjukkan simptom muntah------->>>SILA KE KAUNTER C UTK CHECK DARAH.....ergghhhh!!!sebakul aku menyumpah! ciannya anak aku nak kena cucuk amek darah...cer korang tgk pic nih............


*semasa dicucuk utk keluarkan darah*
rupanyaa,,Kaisah tak nangess pon..sbb sblm tu ada budak menjerit2 nanges,,mestila aku suspen kan! aku suh kaisah pegang roti,,nak attract dia supaya tak fokus pada jarum..nurse p0n cam tak sampai hati nak cucuk tgk dia pegang roti..hehe

*selepas kejadian..tertido teros dia kepenatan bersama roti di tangan*
 Alhamdulillah,,takde pape seyes..rupa2nyer sekarang tengah virus ROTA yer ; menurut informasi yg diberikan oleh kakak ku..
boss aku p0n taw,,pagi td dia ada citer..hehe,,aku yg tak taw~~~kesahnyerrr.....So,,berhati-hati...klu ada simptom2,,tros ke klinik...bagos jugak cdgn SS...terbuktii...lelaki memang panjang akalnyerr! hehe!



Friday, May 20, 2011

KESIANGAN!!

*internet source*

UWAAAAAAAA~~~~~~Terperanjattt,,sedar2 jam da pukul 6.50 pagi!!!!!!! Bukan salah jam....memang da set kan BB utk menyanyi setiap pagi kol 6,,tapi...tapi....tapi....aku bangun dan TER matikan alarm.....UWAAAAAAA sekali lagik!

Tapi yg bestnye,,aku sepantas kilat bangon tros kejutkan si meyel..Terpinga2 dia tengok hari da cerah...hahahaha! gotchaaa!! padan muka dia! takde masa nak malas2 yer,,teros kami mandi bersama2,,haha! seb baek anak p0mpuan..dah takde masa nak censored2...nak g bilik air tingkat atas p0ng dah tak sempat..TIME IS GOLDEN!

Last..baru kejut si Pearl! dia nih memang tak leh diharap kejut serentak dgn meyel,,nnti gadoh dlm bilik air. so,,memang dibiarkan dia mandi keseorangan dengan aman kat toilet..kekadang aku pelik,,bilik air ada 3,,tapi masing2 (termasuk aku la..)tetap nak mandi kat bilik air faveret kat tingkat bawah....senang kot..malas nak naik2 tangga~~~hehe

So...dengan teknik drift yg tak bertauliah aku memecut kereta! (dun try this at home)  giler r..punch card menunjukkan 7.25...missed 5 minit siottttt~~~apelagi,,aku punch kat mesin punch card cikgu petang,,,baru 7.19~~~huhuhhu,,,watta a life~~~~~nak dikirakan aku benonye punctual okay,,tapi sebab turunkan princesses aku kat sekolah sebelah,,pastu turunkan pulak little Qaisara kat nursery,,haaaa...kira halal la tu kan bosss,,,kui3x...pagi2 jumaat da wat hal....hehe..


perghhh,,,berkaler2 blog aku hari nih! kay,,kelas kol 9,,so nak g pecah laju dolu,,bye!

Thursday, May 19, 2011

10 MINIT LAGIK!

Sepuluh minit sajek masa yg ade utk update entry...nama jek kat table ada komputer,,tapi takde xtra masa r nak surf2 tenet nih..paling2 p0n on PC utk check berita dari jabatan dan tindakan2 segera yg perlu diambil..


TERKINI..pagi tadi dapat memo kena hantar lampiran data sekolah sebelum ESOK JAM 12 TENGAHARI...terpinga2 jugak..maklomla..lu'lu bersalin kan..segan plak nak tepon kacau org dlm pantang...seb baek ada no phone guru data sekolah xxx...cik yus ke puan yus aku p0n tak pasti status dia..tapi aku panggil cik yus dia okay jek~~ sangat membantu orangnya..yela,,sanggop la dia melayan soalan2 cepumas walhal kami tak pernah pong bersua muka..cuma over the phone jek...bersunggoh dia menerangkan pada aku step2 yg perlu aku buat..TERIMA KASIH BANYAK2 CIK YUS...ada jugak manusia yg baek hati ...


so kesimpulannya,,aku telah berjaya fulfill request yg SPONTAN dar jabatan..okay lah nak balek,,sebelum hujan memuntahkan air yg banyakkk..hahaha..bye!

Wednesday, May 18, 2011

SELAMAT HARI GURU!!!

Hm...lama tak hapdate blog...busy la...banyak citer tapi takde masa nak entry blog..

actually da terlewat beberapa hari...tetap jugak nak wish SELAMAT HARI GURUUUUU~~~kepada guru2 dan diri sendiri..hehe..

aku cuma dpt wish pada 2 org je bekas guru2..(tu p0n sebab add kat FB) sorang Pn.Zuraifah yg comel dan cantik...dia ajar aku subjek SAINS KEJURUTERAAN n TRIGOMETRI masa wat engineering dulu....

seorang lagik cikgu IBRAHIM LIM.. dia ni tak pernah pulak ajar aku kan,,tapi dia salah seorang tenaga pengajar kat SK skudai..tup2 jumpa dlm FB...huh,,lama tu zaman2 aku sekolah rendah..sekarang ni dah bersambung zaman anak aku pulak sekolah rendah..bayangkan..bertahun-tahun tu..sihat lagi cikgu tuuu....

Hadiah???? Tahun ni tak mcm tahun lepas..last year aku ajar sesi petang..students memang ramai memberikan hadiah...siap bagi tudung p0n ade..mug toksah citer r..bermug2..hehe..tapi tu dulu...tahun ni tahun pertama aku mengajar sesi pagi..al-maklom,,budak2 sumer da besar dan  poyo dewasa...aku pon dah tak pegang guru kelas lagi...so relation antara pelajar tu tak berapa kuat...

Tapi yang terharu nya,,tahun ni aku dapat hadiah dari pelajar petang,,yg memang aku dah tak mengajar dia lagi....mcm tak percaya dia masih ingat kat aku lagi...mesti dia rasa terkesan sampai dia masih ingat kat aku walaupon kami berlainan sesi...mmuahhhh~~~ kira2 ada 4 sahaja hadiah yg aku dapat...sori ea,,tak de masa nak upload2 pic lately..leceh r nak cucuk2 kabel...banyak keje lain menanti~~~hehe ;-) bye!

Thursday, May 12, 2011

SELESAI!

Lega rasa..paper i lepas,,semalam RABU 11/5/2011

Tensen,,takot ade ape2 prob timbul semasa periksa...

Utk periksa kali ni,, i set up questions utk form 4 paper 2..

Al-maklom,,first time set up paper utk SPM level...sebelom2 ni set up paper ala2 PMR je...

so rasa cam gayat + seram2 gitu...malu2 p0n ade..haha,,siapa la i....hehe..

walaup0n boss2 besar da approved paper tu,,tapi bahangnye terasa masa time budak2 duduk menjawab periksa...mane la tau tetiba ada ralat ke,,kertas tak cukup ke...org mesti direct tengok "siapakah si pembuat kertas soalan",,kan,,kan?...

Alhamdulillah,,semuanya berjalan lancar dengan 430 calon tingkatan 4 selamat menjawab soalan..

So,,sekarang 'the battle has begun'...mari kita menanda kertas..

MAKAN KERTAS,,TIDO KERTAS,,MANDI KERTASS...haha!

Tuesday, May 10, 2011

mana TAC saya??

Lambatnya menunggu tac maybank2u ni...jenuh menunggu.. =(

MID YEAR EXAM 2011

Exam lagi..
Selamat menjawab peperiksaan...
Yang pastinya lepas exam adalah CUTTTTIIIIIIIII!