Friday, December 31, 2010

menanti esok...2011

huh,,,lame rasenye tak o9. ntah nape,,sejak pindah rumah baru NAFSU AGAK HILANG utk bero9. he he...(ape???ingat nafsu ape???citttt!)

Faktor utama adlh disebabkan line yg agk lembab kat tingkat bawah. kalau kat tingkat atas laju seperti biase..tapi malas la aku nak naek tingkat atas semata2 nak bero9...

di saat ini,,tinggal 1 jam lagi sebel0m jam berdenting utk kita melangkah ke alam baru 2011...xcited???biase2 je,,lagi2 bile mengenang kan esok aku kerja dan anak2 pulak mendaftar di sekolah baru..nasib baek en.SS cuti new year,,,so dia la yg kena menguruskan hal2 pendaftaran persekolahan anak2..new experince for him. bukannyer susah,,aku da siapkan sumer borang2 yg perlu diisi dan senarai yuran n buku yg perlu dibayar supaya dia x kelam kabot esok..

harap2 sumernye berjalan dgn suksess esok...agak bowing sbb x dpt ikot pendaftaran ke sekolah pearl n emerald,,nak wat camne..aku kena menguruskan pendaftaran anak2 org laen plak pada hari yg sama....klu ikot dr pengalaman2 tahun lepas pendaftaran mmg crowd giler + hectic! sampai aku nak g shi-shi p0n x leh!huh,,i tell u! parents lak pagi2 dah menjongol,,aku lom ready set go lagik! so thiz year,,aku nk ajk en.SS kuar pagi2 n breakfast dolu,,sblom cacing2 dlm perot aku nih melompat2 bagai JOHAN! ha ha ha~~~

chow!

Friday, December 10, 2010

Cuti2 di rumah baru

Alhamdulillah,,selamat akhirnya aku sekeluarga berpindah ke rumah baru kami minggu lepas...kawasan baru,,jiran2 baru,,,mmg berbeza suasana dgn kediaman lama...
Majoriti resident kat sini sumer bekerjaya...so siang2 mmg sunyi sgt...kiri kanan rumah aku maseh kosong lagik(x taw biler tuan rumah nyer nak pindah)..depan rumah aku pasangan newly married..pagi2 da kuar...mlm2 baru balek..belakang rumah aku plak mcm ade mcm x der..so klu pagi2 aku wat sarapan/msk lunch ,,hanya kuali dan lesung batu aku jek yg tung tang tung tang kat dapo...rumah laen sonyap jek!

Ni p0n sbb aku maseh cuti lagik,,nnti bl aku da start keje balek,,anak2 da sekola..rumah aku p0n akn senyap sunyi jugak...hm...

Mcm bowing gak ..hari2 wat bende yg sama..tv blom pasang ASTRO lagik..(piring ASTRO maseh kat umah lame)...BERUKBAND ni p0n lembab semacam (nama jek d0k tgh bandar,,tapi hampeh!)so mengadap tv yg gambo mcm kuar x nak kuar kan..pulun CD je r ...semalam aku tgk citer HANCOCK,,TRANSPORTER 3..ni tgh tgk ALICE IN WONDERLAND..anak2 p0n kesian...bowing la tuh,,emerald asek tnya je "tak pegi mane2 ke mama??" ~sigh~..bkn x nak kuar,,tapi SS tu protective sgt...takot beno aku drive kete ngan anak2 tnpa dia di sisi,,ceh...confuse gak,,dia takot pasal kitaowg ke,,@ takot keselamatan kete dia...??????~sigh~


Semalam petang,,aku bawak anak2 g playground...jln kaki jek sbb umah aku agk dekatla...kaisah jalan sendiri aku pimpin....suka betol diaowg....

*emerald ngan kaisah jek,,pearl maseh lagik meneroskan percutian di kampong*
*emerald dgn aksi SUPERMAN*
*emerald yg gedikz*
*kaisah sayang~~~~caaaaaaak!!*
Lepas maen kat playground kitaowg balek umah..separoh jalan kaisah mtk dukong..penat la tuh..he he...sampai umah tros makan,,lapa la konon2 nyer...emerald plak maghrib da tido...hm..begitula rutin harian ku sementara menunggu SS balek kerja...korang plak camne??e'eh....lupa lak,,SALAM MAALHIJRAH yer~~~..bermulanya tahun baru,,harap2 semuanyer bertambah baek dari tahun yg sudah...insyaallah,,yg penting jgn jemu memohon doa dari ALLAH,,doa saje p0n x cukop,,ditambah dgn usaha dan tawakal..Insyaallah,,tercapai sumer impian..amin~~~Jumpa lagi!

Thursday, December 2, 2010

Edisi Khas Disember...pang pang kopang kopang

Disember datang lagi...ntah kenapa aku mcm terpanggil plak nak tulis sesuatu sempena bulan disember nih..biase la..cuti sekolah..bulan yg pnoh dgn aktiviti kenduri kahwin...in fact, rakan aku p0n ramai yang kahwin..Shamini,,,Susan,,n Shahida...SELAMAT PENGANTIN BARU,,,,tak kurang juga ade rakan yg bertunang bulan ni,,,cik Nana...SELAMAT BERTUNANG dgn jejaka pilihan hati!

Apa yg menariknya,,aku nak share sikit memori2 zmn perkahwinan aku dan SS(sang suami) yang berlangsung pada 31MEI2003..Tujuh tahun dah berlalu....mcm2 inovasi telah dicapai dlm bisnes wedding nih sepanjang 7 tahun...yela..klu d0lu zmn aku x der doorgift,,tetamu pulang dgn sebiji telur atau berkat(bungkusan nasi) sahaja...SEKARANG.....kiri kanan tangan penoh dgn pemberian tuan rumah! In term of gubahan hantaran p0n,,bukan maen cantik lagik gubahan2 skrg....dolu,,,digital camera p0n xder,,nak amek gambo masih pakai filem gulung,,,he he....kelako bile dipikir2kan...tapi x mengapalah,,yg penting 'kemenjadian' (pinjam ayat bos aku) majlis itu...alhamdulillah,,,segala2 nya selamat dan kami maseh meneruskan bahtera bersama 3 puteri2 kami yg comel...Orang2 p0n bukannyer tanya pelamin aku berapa ribu???berpa pasang baju aku pakai masa nikah???,,mereka akn tanya da berapa anak sekarang??suami sihat???he he...

*cantek taaaaaaaaaakkkkk?????*
Okay,,jom kita tgk sekitar majlis pernikahan dan perkahwinan aku...aku menikah dan kenduri dijalankan pada hari yg sama. Alasan mak aku,,"senang masak satu kali,,x yah nak masak banyak2 kali.."

Pic kat atas ni pic bilik pengantin...klasik gitu! aku suka meja solek aku,...simple. Alhamdulillah,,semuanya terpelihara dgn baek sehingga hari ini. Cuma aku risau sbb sabtu ni brg2 ni naek lori ke rumah baru. harap2 selamat sampai tanpa apa2 kerosakan...sentimental value tue.....


*saat diriku menjadi milikmu...*

 Ini pula upacara pembatalan air sembahyang..terseny0m lebar SS! Kami menikah di masjid Tmn Sri Skudai. Rasionalnye sbb masjid ni terletak btol2 di sebelah dewan, tempat kami disandingkan. So,sebaek sahaja selesai upacara ni,,kami tros ke dewan utk Majlis Khatam Al-Quran dan marhaban...




 
Ha..ini masa berkhatam dan marhaban. Masa ni aku dah rasmi menjadi MRS to SS. Over betol aku berkhatam dgn selendang dan jambul di depan. hik..hik..hik...






*kamilah RAJA SEHARI...selangkah ke alam perkahwinan*

Ini saat kami diarak sebelom memasuki dewan..kain tu agak ketat,,so aku terpaksa mengecilkan langkah ku...warna hijau pilihan bonda ku...aku belasah jek! ha,,,budak kecik baju biru yg interframe kat dpn tuh sepupu SS. Ajam panggilan manjenyer...sekrg,,da beso tinggi budaknyer...hm...time really flies~~~~~wish I could turn to this moment...




First time menyusuri karpet merah yg dibentangkan khas utk kami...Inilah gerbang perkahwinan kami...




Saat disandingkan...siap ade lampu lap lip lagi pelamin aku masa nih.tapi masa nih da rasa best sgt~~~~


Ni antara pic favourite aku..kami berpakaian jawa. Realitinye mmg kami berdua adalah Javanese. Baju ni p0n mak aku yg request..seperti biase,,aku bedal jek! So,,inilah saje yg dpt aku kongsikan dlm blog ni. Sekitar majlis di pihak lelaki x dpt ku upload sbb gambo sumer ade kat kamp0ng..kat sana p0n meriah gak...ada persembahan silat dan tarian zapin... Insyaallah akan ku upload nnti yer~~~Selamat memenuhi undangan majlis perkahwinan dan menikmati nasi minyak! =)


InDuKsi!

It's been a while i haven't written something in my blog...yeah yezz coz dude,,i have to attend such a wonderful course named INDUKSI @ Malacca purposely to confirm my existence as a T.E.A.S.E.R....oopsss,,TEACHER...
*my room...*



Totally freaking out coz can't remember last time i sat for an exam...for the last few days,,my head had filled up with those DASAR2 input,,REKOD,,theories that make myself sink deep down to zzzzzzzzzzz~~~
As usual,the best part was FOOD,,FOOD AND FOOD! so sorry coz the moment i saw my meal,,i was carried away, totally lost and forgot to keep any evidence that showed the MARVELOUS and SUPERB meal i've ever tasted instead of my own cook! ;p

*representatives frm JB. picture was taken rite after the exam*
*while waiting for the speaker,,cheeeeeseeeee*
Thank GOD...Everything is settled down,,juz missing my princesses rite now...they're spending their holidays at kampung n i know they must b happy coz free to do anything,,pampered by their granny...kidsz,,,they're never know how their mum cares abt them....wateva it is,,i''ll fetch them this Sunday...a few things need to be noted...Pearl will start her primary school while emerald pre-primary...one thing goes,,,another comes....life as a mother won't let me take my ample time....need to make sure everything goes as wat i've planned. oh,,,yeah,,,we will move to our new mansion (he he) this saturday...hope things will go smoothly...the lorry will come at 9 a.m. to shift our things....a new journey will begin in my life...again..thank god for 'rocking' my life...alhamdulillah~~~~

Thursday, November 25, 2010

Muahahahahaa!!! terima kasih!

Title mcm hepi,,tapi benonye aku x la hepi sangat...da 3 hari aku BUSY! busy,,busy,,busy! Makl0mla,,cuti sekola dah bermula,,tp aku maseh kena keja utk seminggu lagi,,settlekan serah tugas 2010..tapi,,,hm..tapi ni yg x best nak citer,,da 3 hari aku g keje,,bukan wat keje aku tapi BUAT KEJE ORANG!!!marah ke tidak??????mesti la aku marah!!!!
aku p0ng x paham la bile memikirkan produktiviti seseorg tu...knpa suka delay keje smpi aku nak kene sms,,call utk remind them ttg keje diaowg????HELL,YEAH! serious talk,,mmg aku x paham....teori aku,,mungkin diaowg ni masa kecik2 atau zmn sekolah2 dulu x glamer,,so bila da beso ni diaowg rasa hepi bila aku tercarik2,,sms,,call diaowg!!!sorry to say la...tapi aku mmg menyampah giler n x boleh nk berkompromi lagik!

aku x berapa nak kesah sgt kalau org tu ade anak sepuluh ke,,atau ader husband/wife lapan org kew,,ini tidak,,hisshhh,,,,yg tmbah menyakitkn hati aku lagik,,biler aku da tulun tu,,at least ucapkn la sorry/ terima kasih,,bukan kena bayar p0n klu ckp terima kasih,,ni tidak,,,dgn wat muka kekwat nyer,,blah mcm tu jek!!!mcm ni punya spesis p0n ader ke!!

anyway,,ader jugak makhluk2 yg said thanks,,,bagos,,mula2 nk marah,,tapi bila diaowg sedor diri yg da bnyk menyusahkn aku,ucapan terima kasih yg keluar dr mulut mereka tr0s mnybbkn hati aku jadik sejok...kenala paham,,as a wife n mother aku lagik sibuk,,but i managed to settled down everything,,termasokla kerja2 mereka,,tidakkah mereka berasa maluuu??????hm,,kl psal komplen pandai,,sumer tak betul,,demand nk facility yg standard,,tp hasil keje,,hancuss!!!huhu~~~~

anak aku yg kecik p0n paham bila kite ckp tima kasih,,,,hm...moral of the story,, ucapkanlh terima kasih,dan hargailah teman2 yg telah membntu kita....
sekian,,terima kasih~~~~~

Saturday, November 20, 2010

SukSessssss!!!

yeah,,berakhirnye hari ini rasa mcm satu beban yg agk berat ku pikul sdh terlepas...rasa relieved sgt..
Petang tadi aku terlibt dlm organizing Majlis Jamuan Akhir Tahun @ TROPICAL INN JB. Mmg seronok kalau jadi guest,,tapi as the organizer,, a lot of things need to be done..alhamdulillah,,segala2nyer SUKSESS w/pon bak kata orang RUMAH SIAP,,PAHAT BERBUNYI...he he  ;-)

*the stage....blue theme,,,*


 busy bet0l! x sempat nk amek gambo sekitar majlis.....menu p0n aku x smpat nk amek pic...tp mmg menjilat jari~~~~~

*sblom makan,,meeting dolu!*
Pic kt atas ni,,antara barisan ajk2 @organizer majlis hari ni..masa ni ktowg meeting utk pembubaran aJk sekaligus melantik ajk  2011...so kami da BEBASSS!!!!

thank God everything went smoothly as we have planned....even though a little bit here n there...nothing's perfect rite??? n it's hard to make people satisfied coz  criticize is easier compared to appreciation...hm....luckily before we walk off, we managed to take our last pic as our memory..guyz,,it's a gud experience working wit all of u! 

*sumer muka hepi giler sbb majlis da selesai*

Friday, November 19, 2010

BaGoS BetuL!!

hm,,da 2 hari termas0k hari ni aku sekolah pagi,,,,,balek tengahari..at this hour,,aku da siap msk,,kailan goreng 

belacan n daging merah,,so,,skrg tgh layan ank2 smbil golek2 tgk KAMPUNG BOY! best2..selalu sekolah 

petang mcm x der ms nk spent ngan anak2...pagi2, pearl n merel da sekola,,kaisah plak aku hantar taska sbb 

nnti dia kacau aku masak.Masa pagi sgt suntuk,,agak kelam kabot,,ni tadi aku masak dlm keadaan yg tenang 

sbb tak perlu rushing w/pon anak2 ade kt umah...siap suap diaowg makan lagik,,he he..okay r,,nak sambong 

golek...salam~~~~

Tuesday, November 16, 2010

BUSY!

I'm damn busy wit those never ending papers!!!! mentally tortured! keep on marking....oh yeah,,,chaiiyoookk!!!

Macam2 ada....

Dear Blog...

Lama rasenyer x tulis blog,,,bukan x der bhn..so many things happened up n down in my circle of life,,but mood being the barrier for me to xpress..okay,,we'll start one by one...bermula dgn hari yg x bt0l2 tak dirancangkn,,kami memakai baju yg ala2 sama di tmpt kerja..

*me n cik nana yg bkl menjadi tunangan org nxt month*

Menghadiri Pertandingan Koir Patriotik Pearl antara Tadika2 daerah JB...
*pearl xcited,,nervous p0n ade...*

w/pon x menang,,tp yg penting pengalaman....itu yg paling berharga..dptla bwk balek sijil n beg sekolah hello kitty,,kesian emerald x dapat...

Mengadakan jamuan akhir tahun kelas,,
*makhluk2 2topaz 2010 yg kental emosi dan telinga..,,5 6 7 8!!!!!*
 Budak2 nih sumer kerek,,jamuan x nk mkn KFC,,nak order Pza...aku layan kan je la...yg kelakonyer,,aku x smpat nk amek gambo mknn,,tau2 aku toleh..tarraaaaa.....

ni p0n ade beberapa kotak yg tlh dimasokkan ke tong sampah..ish ish ish,,dahsat betol tahap kelaparan diaowg nih! mi s0p aku p0n habes dibelasah diaowg hingga ke titisan yg terakhir...seronok bt0l tgk diaowg makan....

Okayla..,,sok da hari raya haji...selamat menyambut hari raya haji kpd sumer umat Islam...renung2kn lah pengorbanan yg telah kita lakukn pada tahun ni,,semoga sumer pengorbanan itu diterima dan diredhai Allah,,amin~~~

Saturday, November 6, 2010

NeeD SomE SpacE

.........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................................

Tuesday, November 2, 2010

Mari MEMASAK!

Budget hari benonyer aku malas nak masak,,yela...demam cuti deepa hampir bermula,,so serba serbi jadi malas. Tapi bila memikirkan 'vampire-vampire' aku akan beraksi malam ni (VAMPIRE DIARIES+SUPERNATURAL),ditambah lagi dgn ULIK MAYANG (aku n anak2 ik0t siri cerita nih),so..masak jugekla akhirnyer...Bayangkan la,,klu malam ni makan kat luar,,musti balek lambat..meleps plak nnti kan,,kan,,kan,,kan!

Hari ni simple jek,,tema nyer MASAKAN ALA KAMPUNG.

*ikan goreng selar kuning + ikan kering digoreng kering sehingga rangup*

*say0r kentang +tahu kering+fish ball+filament sticks*
ader lagiii...


*ulam bendi rebus*
dan...
*sambal belacan bersama tomato yg dipotong dadu*
 Okay,,mari memakan...Selamat menjamu selera~~~~! ;-)

Monday, November 1, 2010

Monday MooD

Monday datang lagik! Busy sungguh aku weekend ni. Kelmarin anak2 aku konvo..hehe,,xcited sunggoh w/p0n diaowg cuma konvo tadika je...they've grown up...

Semalam (ahad) plak menghadiri jemputan kenduri doa selamat makcikku yg selamat kembali berpindah semula di Bakar Batu..(sebel0m ni dia duduk Perak).Moksu (panngilan manja Mak Busu) wat nasik ayam,,so kitaowg bedal lah w/p0n kitaowg dtg sebaik shj bacaan doa selesai,,eheks! Pastu,,cam biase ktowg meronda sekitar shoppin complex berhampiran..adela beli ckit2 brg DEKO utk rumah baru..tapi aku x nak upload dulu,,SURPRISE!!!! he he

Actually aku tgh masak ni..seperti biase la kan,,pagi2 cam ni..tetiba ada member SMS plak tnya pasal meeting pagi ni. MEETING????on Monday???? Pelik plak,,jarang meeting di pagi2 monday...apa kes???? May b last Friday aku x der kat sekolah sbb attend course kat SMK Khalid,,so that's why aku x taw...Tapi bebnyk la terima kasih kpd kawan aku yg inform aku di pagi2 yg buta ni mengenai meeting hari ni,,klu x,,selamba badak je nnti aku dtg lambat..hehe~~~

Okayla,,aku kena cepat2 siapkan masak..msk simple je la hari ni yer mr.SS,,,got to go...Bye!

Thursday, October 28, 2010

DiNinG TabLe...

Pagi tadi,,aku n SS(sang suami) ader projek BaEKK punyerrr~~~ahha! Tanpa dirancang kitaowg g survey carik meja makan utk rumah baru kami..hmm,...best best,,carik mmg best,,time tgk harga mmg TAK best! Currently,ktowg mmg nak kena saving sbb insyaallah nxt month (cuti sekolah) kami nak pindah ke rumah baru kami. So,,beli sikit2 la ape yg pat0t. Kesian jugak kat rumah baru tu,,since last April,,rumah tu kosong tiada penghuni..bukan aku x nak pindah,,tapi alang2 aku nak lepaskan Pearl n Emerald konvokesyen (cehh!)dolu kat Tabika dia..
 As usual,idea2 terjah ni musti dtg dari SS. Tetiba dia dpt hidayah utk ajk aku pergi beli meja makan.Spt biase,,sbg isteri yg mithali (ana muslim) aku turutkan jua w/pon hari ni aku bekerja..

*inilah rumah baru kami dari pandangan tingkat atas*
*isi per0t dulu supaya jiwa tenang ketika sesi pemilihan nnti. ini breakfast yer merangkap makan tengahari @ Restoran Mesra Pak Ali *
*yok,kita mulakan misi pencarian!*
*adakah ini pilihan kami???*
*ataup0n yg merah ini??*
Finally.......setelah 4 kedai kami buat lawatan x rasmi,,maka nyer....

*CANTIK TAK???? siap berlobang2 lagik,,he he,,ingatkan hantu je sundel bolong,,kerusi p0n ala2 sundel bolong daa.....*
Bayangkan kalau aku duduk,,musti Kaisah berdiri kat belakang sambil cucuk2 badan aku melalui lobang2 itu..he he..kerusi ni simple je,,sesuai la dgn konsep rumah kami yg simple dan santai~~~

Sebel0m balik,,aku sempat ngecek SS utk beli jam dinding ni,,aku berkenan sangat!!!!! Tapii,,,,
*oh jam,,jiwa ku meronta2 utk mndptkanmu,,tapi SS kata x cantikkk! Takpe,,i'll c u nxt month!abg kedai,,simpan kan utk saya yer~~~*
Walaup0n x dpt beli jam tuh,,tapi sekurang2nyer our mission accomplished! Besok kedai tu hantar meja makan kami. Okay,,daaaa~~~~~

Wednesday, October 27, 2010

SAYA SANGAT MARAH!!!GRR.....

Yaa! Memang i marah,,kepada 4 makhluk tuhan yg paling TAK seksi nih! i rasa mcm nak siat2 je muke dia!! he he..violence tak ayat i?? maklumla,,malam tadi tgk vampire,,so hari nih ciri-ciri ke'vampire'an tu mcm ade sket kat dlm jiwa i yg romantis lagi syahdu nih,,,ha ha! mari muntah beramai2...buweeeeekkkkk!!!!!huhu~~~~~

Lantak ko la labu.......yg pastinyer,,i masih ttp maintain mempamerkan senyuman i yg manja dan cute nih tulus mulus kpd mereka2 itu.huahahahahahahah~~~~~~~Okay,,mari kita saksikan pose istimewa i ni yg jelas menunjukkan tiada unsur2 kemarahan pada waktu dan ketika ini....

*nampak tak muka marah???*


 Credits to myself kerana berjaya menyembunyikan perasaan marah dan meluat tu...sometimes,,we have to pretend but don't misunderstood,,i bukan plastik yer...ape salahnyer kita beralah dan mengiyakan sahaja,,tak susah kan,kan,,kan??? Honestly perasaan i ni mcm nak nak cucuk je lubang hidung diaowg dgn kaktus yg ade kat meja i nih..hm nak tgk tak????

*nmpk x kaktus i tu yg ala2 menara berkembar petronas??sumbat kat lobang hidung baru taw!*
Okayla,,moral of the story,dlm kehidupan perlu bnyk berSABAR..mmg kiter akan selalu terdedah dgn org2 yg annoying,,tapi bagus utk menguji diri kita adakah daya ketahanan mental kita kuat atau tidak.Kalau asyik deal ngan orang yg kite suke jek susah jugak..life is not colourful~~~~ So,renung2 kan dan selamat beramal! ;-)

Tuesday, October 26, 2010

Hit the Tuesday!

Hu hu hu hu~~~~Tuesday comes again....okies dokies..x sabo nak tgk citer favrot i..malam yg pn0h dgn mistik!
Sebenornyer i seorang yg agak penakut  menonton citer2 seram..tapi cerita hantu yg ini i mmg layanzzzz~~~

*actor n actress Vampire Diaries*
Cerita vampire tapi x la seram p0n..he he..mengisahkan ttg vampire 2 beradik yg telah beratus2 tahun hidup dan cuba menyesuaikan diri mereka mengikut predaran zaman..so,,biasela..ade konflik cinta,,kolej,,kekeluargaan,,dan macam2 lagik...

Cerita lagik satu ialah citer Supernatural....
*actorz supernatural*
citer ni plak pasal kisah 2 beradik juga,,tapi yg ni diaowg bukan vampire,,tapi kerja diaowg ialah menangkap HANTU! Mereka menyambung pekerjaan bapa mereka sebelom ni yg jugak seorang penangkap hantu..Tapi citer ni kalau korang tengok,,jgn fanatik sangat sbb ade unsur2 yg boleh memesongkan akidah kita sebagai seorang Islam...cerita ni ada diselitkan pasal kepercayaan mereka ttg hari kiamat,,malaikat,,dsbnya..
 
So,,my advice..jom try layan citer2 hantu hari selasa..kay,,bye!

Saturday, October 23, 2010

WorKLoad n Pregant?????

Lately nih agak buzy sket,,makl0mla..nak hujung tahun,,bnyk benda nak kena settle..Next week tinggal seminggu sblom final exam. Aku mmg suka time exam.. tapi x berapa suka marking paper..he he..camneh tuh?? A few workload had already been settled down..syllabus p0n alhamdulillah,,dah cover sumer topik,,so kalo x leh jwb dlm peksa,,dun blame teacher,,i already fulfilled my responsibility,,the rest is up to them! 

       Utk my mentee a.k.a. mentel (practical teacher) p0n aku dah settle kan markah dia...hamek ko! what u did u get back! bak kata boss aku,, "there's no free meal nowadays,what u do,,u have to pay for it!" he he..aku bukannya spesis yg lokek markah p0n,,i'm very tolerate,,tapi sendiri mau ingatla kan...kalau aku simpan markah dia p0n bukannyer aku bley pajakkan kat pajak gadai,,aku x dpt pape p0n,,cuma  it depends on ur efforts..kalau u mmg bagos,,u deserve to get high marks..sorry..i tak makan bodek..ko gunala kipas cap berjenama tinggi p0n...talk to my hand! Actually aku agak pelik sket,,pada aku zmn praktikal lah kita gunakan sebaek mungkin utk menimba ilmu in real world..tapi laen sket la mentee aku nih..alwayz come out with thousand reasons...seolah2 mcm aku x pernah praktikal plak. come on man,,u r single,,no strings attached,,u supposed to give 120% efforts..huh..ape2 je la....mmg rasa membuak2 nak marah bile pikirkan org2 yg sembrono nih!

     Yg penting,,bahagian aku da lepas..Agak gembira kita semakin hampir ke penghujung tahun....member2 yg seangkatan dgn aku pregnant tahun lepas p0n dah pregnant balek hujung2 tahun nih...he he..hepi sangat2 utk diaowg...aku???sori la ea..aku tak rasa masanyer utk aku kembali memakai uniform pregnant..nantila...aku nak fokus pada family yg ade skrg nih..moreover,,pearl nak sekolah ah nxt year.sian dia,,So guyz,keep dreaming to c me wearing the big momma's uniform..haha! =)


Wednesday, October 20, 2010

SuPerMom!

Morning!!!

I baru siap masak taw....jap g nak sidai baju,,pastu nk gosok baju n tr0s g kije...Biase r..pagi ni punch card keje as housewife,,jap g punch out..n punch in sekola plak..schedule I sgt pen0h taw! Nak kata supermodel tidak,,superMom lah! he he...Penat??????of course I mmg penat..tapi bagos jugak r,,at least bley membakar lemak2 yg tak berguna dalam badan I ni n keep fit. ;-) A mother of 3 daughterz menybbkn I takleh nak duduk2 baring2 goyang kaki..dun underestimate me yer..i do all the chores at home okay,,no maid,,hubby??once a while dia akan tr0n padang...but can count with my cute fingers...he he..nak wat camne..en.SS bukanla jenis yg light bone utk kerja2 kat rumah ni,,moreover schedule dia yg ala2 menteri ni mnybbkan dia sgttttt sebuuuuuukkk! so of course masa dia kat rumah digunakan utk BEREHAT secara Total!!!

Hari ni i masak ikan kembong masak kicap + sayor camp0r berperencah udang + sambal belacan(tumbuk yer,,bukan blender). So,,sblom g kije I akan makan dolu kat umah...nyam nyam~~~Hm,,kepada supermom2 di luar sana,,ter0skan menjadi SUPERMOM~~anda mmg HEBAT N TERBAEK bye!

Friday, October 15, 2010

Aku & Rossi @Sepang

Last 10.10.2010 aku ke Sepang bersama SS..berdua saje...puteri3x terpaksa tinggal..kesian nak bawak diaowg. Bukan nye diaowg paham p0n sape Rossi tu..ada diaowg kesah??he he..Mula2 rasa malas juga,,malam2 nak travel (SS ni plak suke wat plan terjah) Demi menjadi isteri mithali(bukan dikesali yerrr) kuturutkan jua minat SS yg aku x berapa nak minaT nih!

Actually i'm not really 'into' this kind of activitiy(motor,,bike,,race,,rempit,,wateva).I don't even bother..For me,,why u have to burden urself watching this race,,but..as I said ,,it's my SS request..at least he insists me to come along rather than he brings any girl or juz leave me behind and mingle around with his friends...(ggrrrr....)
Honestly,,my perception towards this moto GP changed as i entered the circuit..i can feel the environment..the hectic of the crowd slowly filling me up... it's not so bad actually..now i realize why my SS always mention about the differ between watching it in TV and seeing it LIVE right in front of ur eyesss!!
*SS posing ..F1 circuit*


 
    So,,we went off to Sepang around 9 p.m..i've planned to leave my daughters wit mak long(my eldest sister) but then switch to mak CT(mother in law) coz she asked for it..she has planned to bring them to the zoo,so..sowi to mak long for cancel it last minute..Our first stop  was MaChap...we had our drink here,,as usual my favourite 'tea tarik' while SS is 'tea 0'
Next,our journey on until we reached ayer keroh because of my nature called..he he...we had our supper around 12 at Nilai,,then we went to Sepang and spent our night in our lovely mansion JJH ****
( he he,,that's why I refused to bring my princesses) The next morning (10.10.2010) after performed our Subuh prayer we had our breakfast and moved to the circuit,,soo early,,and the parking lot still empty..


While waiting for our cerin (sis in law),,we walked around n took some pic..definitely SS is the one who over reacted in front of the camera,,but i' m happy to b his personal unprofessional photographer..
*showing support to Rossi by wearing 46*

*me,,SS n Rossi*
SS planned to come again nxt year,,hopefully,,even though i feel reluctant coz of the tragedy PLUS..who knows,,there must b a reason for all things happened in our life..bye~~~~


Monday, October 11, 2010

Meneruskan perjalanan..

Alhamdulillah..pagi ni SS call aku pukul 5 pagi ajak gerak balek Jay Bee..Actually aku da kunci alarm kul 6.00 pagi..tp x sangke plak SS nak gerak awal...
Perjalanan kami agk perlahan..cuba mengingati lokasi kejadian. Tapi sbb gelap,kami x nampak pape p0n KLU lokasi tragedi..FBI dan FAFAW ade ckp jugak kes tragedi di stesen radio tadi..cpt sunggoh media dpt berita ni..so,aku bergegas cari paper kat Hentian Jejantas Ayer Keroh,,tapi kedai x bukak lagik....
*meja breakfast aku pagi ni..*


*nasik goreng+mee hoon*
Since my SS so sleepy,,aku breakfast sorang2 je kat hentian ni. Jap g nak kejut dia..seb baek ade blog..at least ade jugk sesuatu yg bley dilakukan~~~~~ ;-)

AKU MASIH DI SINI..

Aku masih di sini..ye..itu yg aku cuba gambarkan..sepatutnyer di waktu begini aku sdh pulang ke rumah,,menidurkan ank2,,tapi AKU MASIH DI SINI..

Skrg,,saat aku menaip blog ni,,aku berada di H/way Perhentian Seremban..Kisahnyer sgt pjg...bermula dgn ROSSI (jaguh moto GP),,aku n SS(sang suami) tlh menjejakkan kaki wat julung kalinyer di Litar Sepang..
Tapi tlh terjd satu tragedi yg x mungkin aku akn lupekn,,,kereta kmi telah stuck selama berjam2 lamenyer di h/way pulang ke JB gara2 xcident..Tp,,ni bkn sembarangan xcident,,aku yakin,,besok musti tragedi xcident ini mendpt coverage..

 Menurut sumber,,2 bas, 1 van dan 3 kereta telah terlibat dlm kemalangan(mujur kereta aku masih jauh ketika itu)...aku igt xcident biase,,sbb sblom ni p0n aku prnh lht kemalangan biase di h/way,,TAPI tidaklah seter0k spt hari ini! Mulenyer,,aku pikir x cident biase,,tapi setelah sumer kereta x dpt bergerak(hnya bergerak beberpa cm shj),,aku yakin sesuatu tlh berlaku...dugaanku tepat bile aku trdgr siren bomba dan ambulan dr arah belakang....pasti kemalangan itu baru shj berlaku,,sbb polis p0n baru dtg...tp aku masih x nmpk lokasi kejadian..menurut  bikers yg kawannyer merupakan pemandu di seblh keretaku,, lokasi kemalangan sgt jauh,,kemudian aku dimaklumkan h/way plus telah ditutup gara2 kemalangan itu...bayangkanlah...mcm mn berjela2 kereta tdk bergerak shgakan h/way ke selatan ditutup!

Dari 6.45 hggalah pukul 9 lebih(malam) aku dan SS tersadai di tgh h/way...akhirnyer kami terpksa u-turn semula(ke arah KL) krn langsung jalan tidak boleh dilalui.dan.menurut mereka,,pukul 4 pagi ni baru clear..huhu~~~

*keadaan surau yg bersih..tumpang tdo mlm nie*
so,,terpaksa lah aku beradu sebentar di surau perhentian ini shga subuh esok...alhamdulillah,,,sgl kemudahan di sini sgt lengkap...jadilah utk malam ini...aku pasti,,setiap yg terjadi pasti ader hikmahnyer...