Friday, December 30, 2011

Good Bye 2011

Salam to olz.. we have come to the end of 2011..time really flies~it is hard for me to believe that i've managed to walk through this 2011.. at one point stimes i face wit a difficulty,,workload but apparently i realize that i'm quite strong to overcome all the obstacles in my life..i hope all of u r stand strong as me or might be stronger than i am :)

so..it is time to say bye to 2011..Leave all the sadness behind and bring forward the joyness and the happy moment.. Praying for the great up coming 2012..amin~

Wednesday, November 9, 2011

COUNTDOWN!!


Haaa...bila da keluar memo macam ni,,bermakna we've come to the end of 2011..atau senang citer,,cuti sekolah hujung tahunnnn!!!! hoo yeahhhhh~~~

best tak??kalau best,,marila apply ramai2 jadi cikgu..hehe..tapi x glamer la sgt kerjaya nih..x de title pegawai kat depan,,x de bilik sendiri..*kecuali ko ada pangkat laaa*...,,tak leh nak melaram pakai kot hitam..*aje giler nak masok kelas,,PANAASSSSS!!!* hehehh...

dekat sebulan lebih jugak lerrr jumlah cuti nya..tapi utk aku x smpi sebulan sbb kena jaga exam SPM bermula 14/11/2011 smpila 14/12/2011.....soo skang nih tgh siap2 isi borang serah tugas..borang ni aku kena mintak autograf tandatangan dari boss2 yg berlainan utk pastikan sumer tugas telah diselesaikan...leceh la jugak...ada lebih kurang 40 butiran/perkara yg perlu ditandatangani...tapi yg pasti...bila dapat jek borang serah tugas ni..aku dah dapat mencium bau syurga cuti yg akan datang x lama lagikkk...ho yeaaaahhh sekali lagik!!! 

Wednesday, November 2, 2011

PENGAWAS SPM

Pagi ni aku di'inform' utk menggantikn salah seorg member yg x dpt jaga peksa SPM sbb dia kena pegi course..

SPM akan bermula selama sebulan 14 November~14 Disember 2011

Sekolah yg bertuah bakal menerima kunjungan aku selama sebulan nanti ialah SMK BANDAR BARU UDA...

Cerita selanjutnya...nnti akan ku upload sbb Rabu depan aku kena menhadiri taklimat pengawas peperiksaan di sekolah tersebut..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Monday, October 31, 2011

Moto GP 2011

da setahun berlalu rupanya...rasa cam baru minggu lepas kami ke Sepang menyaksikan Moto Gp..yg akhirnya menyebbkn kami terkandas di hway disebbkan xciden buruk yg berlaku di Simpang Ampat tahun lalu...klu korang follower setia blog aku nih..mesti ingat entry aku last year...sila check sendiri yer..hehe

Tahun ni kami datang lagi..tapi kali ni lebeh meriah sbb sempena cuti Deepavali cuti seminggu..en hubby pulak MC plus cuti..so..lama la sikit kunjungan kami kali ini...

Litar GP 2011..x bnyak yg berbeza~~

Tahun ni kami pergi 2 hari berturut..sesi qualifying + race day... anak3 pon ikot..tapi masa race day diaowg x pegi sbb sebok nak g swimming pool~~


Hari Race Day aku bersama en hubby n bapa mertua..


klu tahun lepas tragedi di highway,,kali ni dalam litar sendri bila salah seorg pelumba Honda,,meninggal dlm nahas ngeri di litar...*sedey*

Kesian en hubby..yg benarnya..aku x ler brapa minat ngan race2 nih..tapi sbgi isteri aku menyambut baik minat en hubby nih..yela..setahun sekali..dpd hobby dia pegi memancing ke..melepak kat warong ke..tak ke naya??? lagi pon dia ajak aku bersama2 teman kan dia..bukannya dia pegi ngan kengkawan dia..so bila ditimbang2 semula...wajarlah aku ikot bersama...inilah namanya perkahwinan..perlu ada timbang rasa dan tolak ansur..kadang2 kita jugak dpt belajar benda yg baru..sbb aku rasa kalau x kerana en hubby aku nih..mungkin aku mmg x kan jejak ke litar Sepang...hehe~~ :)

KURSUS!

Citer ni da basi lama...tapi sbb bnyk foto telah diambil,,maka aku kongsikan jua~~~


Namanya Bengkel Kecemerlangan..as one of the Form 5 English teaser Teacher,, aku dihantar ke kursus yg sunggoh mengantokkan ini..Participants are all English teachers..

kalau dah nama cikgu English,,mmg ramai cikgu yg berbangsa india..nape ekkk???

yg bg course ni adlh GC aka Guru Cemerlang..yg membuatkan aku mengantok adlh bila non stop English was used as the medium of communication..aku pon x taw nape..at one part aku rasa cam aku ni sunggoh Perempuan Melayu Terakhir sbb honestly aku x brapa suka berkomunikasi guna English..ironically,,aku adalah lulusan graduan TESL aka Teaching English as Second Language..weird x perangai aku nih??korang fikirlah sendiri yerk~~

Tapi bagos kursus ni sbb aku dpt duit tips mcm mana nak score paper English especially buat students2 aku yg low proficiency...and how to polish my A students to get excellent in the paper..mmg rasa penoh ilmu di dada jugak..siap aku brief KP (ketua panitia) aku lps balik course ttg tips2 utk melonjakkan percentage English..hehe~~

So,,utk keep myself stay awake aku minom nescafe..

yg atas tu nescafe..sgt pekat n manis,,aku minom 3 cawan smpi aku mabok beberapa hari berikutnya..haha,,bukan pregnant yerrr~~~yg oren tu mestilah air oren,,diminum ketika lunch!

oo,,lupa nak citer,,course was held at SMK Johor Jaya 2..bila tmpat yg aku x pernah pegi,,mestilah aku memnjakan diri dgn menyuruh en hubby menghantar...sesat jugak ler...pusing2 kat Johor Jaya 1 smpi naik pening daaa.....

bila ke tmpat org,,mestilah aku suka abang besar melawat kawasan..hehe...


jeles sunggoh dia ada bangunan makmal komputer sendrik..yg warna purple tuh~~~dua tingkat lagi! diasingkan dari blok akademik.. mcm kat sekolah SETA..



oppss,, ada cermin lah!hehe~~~

konon2 nak singgah library,,tapiiiii....



TUTUPPPP!

sekolah ni kira klasik laa disebabkan oleh pintunya..


makan?? lupa nak amek,,ni je yg sempat..hehe~~

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tuesday, October 18, 2011

I'm BACK!


Rasanya cam dah dapat semula mood normal *happy* yg terkubur sejak 2 hari lalu gara2 peri*d..x suka melalui kitaran hormon wanita yg menyebbkn aku berpeluh2 x pepasal,,sakit2 kaki,,badan,,hati,,dan menu yg merepek spt rasa nak makan/telan orang..haha~~ ni pon dah kira okay la sbb aku berusaha bersunggoh-sungoh utk mengawal dan tidak melempiaskan kpd mana2 pihak..

*kalau ada yg terasa jugak,,mintak maapla yerr,,i lap uuuuu*

yg pastinya,,hari ni aku da mula nk bertweet2 smula,,compared tu last 2 days aku pdg BB aku cam beso keciq,,cam nak telan pon ade..kdg2 aku tweet jugak saje nak melawan perasaan..hehe..bole hilang nafsu mood laks!

okaylah,,ceria2 sokmooo~~~


Monday, October 17, 2011

hepi bufday nenek!!!

alang3 menyelok pekasam da 2 entries ari ni,,kita cukupkan 3! haha,,entry ni spesel sket..sempena hari jadi PUAN SITI SALMIAH aka mak mertua saya...


kek supriseee hari jadi yg dibeli oleh saya adik2 ipar saya..hehe~~


sedapp,,mmg sdappp..aiseyy,,terbyg pulak kesedopannnyaaa~~


birthday girl...hehe...jempot tgkkk...*sedap jugak ayam marrybrown*

cucu2 yg kapochii~~

aloloooo...sayang nenekkkk~~

Semoga nenek dimurahkan rezeki,,dipermudahkan segala urusan,,dipelihara kesihatan dan stay jelita! :) aminnnn....

a shoulder to cry on

*source frm internet*




hari nih aku mmg bajet cantik x nak ber 'blog'..x de mood konon...tapi baru kejap tadi ada member datang express kesedihan sbb kena marah ngan boss..korang memang jgn tak tau..boss baru aku ni pelik sket! sian laaa aku tgkk..teringat bebrapa bulan lepas aku kena tengkik+herdik ngan boss..lu'lu laa pinjamkan bahu utk aku nanges..tapi member aku yg nanges ni agaknye dia da x taw nak g mana...aku ingat dia da x de keje menziarah aku kat makmal..ghupenyee nak share kesedihan dia...hmmm..cian...sooo aku pon pinjamkan la telinga sekaligus bahu *satu pakej*...pd dia~ at least dia rasa lega & boleh sambong keje..hmmm*sambil geleng2 kepala*

zero mood!

ada citer..nak update..tapi tghh tuuuuttttttt *sakit owg pompuan*..sooo x de mood nak citer..sekian~~

+++++++++++++++++++++++

Thursday, October 13, 2011

Free Pizza!


Lama rasanya x makan pizza...dapatla plak free regular..alhamdulillahh.. mcm mn boleh dapat???? actually students aku ada masok penyertaan NIE anjuran suratkhabar THE STAR-MOE...budak2 yg bertanding..menang x menang dapat kupon FREE  n sijil.. cikgunya pon dapat gak..aku hantar 3 team..so patotnya dapatla 3 kupon..x gituu??ahahaha...*tamak*


x sempat nak print nama sendiri..haha~~

bila nak pergi pizza ek?? malam tadi cik Kaisah x mengarok pulak nak naik car...

muka budak yg asyek ngamok sbb nak jalan malam2 naik car



soo,,klu malam ni dia mengarokk,,ke PIZZA hut la nampaknyer kami~~~

Wednesday, October 12, 2011

:: TUTTI FRUTTI ::

"Mama,bila kita nak makan kat Tutti Frutti"..
"Mama,,apa kata hari ni kita pegi Tutti Frutti"
"Mama,,Kaisah kata dia nak pegi Tutti Frutti"

ni antara dialog2 anak2 aku yg mengidam teringin nak rasa apa ke sodapnya tempat yogurt yg bernama Tutti Frutti...Yogurt??aku rasa cam ice blended ada,,ice cream pon ada..ntah kat mana yg best sgt aku pon x paham...mungkin sbb aku bukan penggemar makann yg menggemokkan sejuk2 especially ice cream...huhu~~

smlm en hubby yg amat kedekut baik hati telah mengajak kami ke sana..actuallyy aku da masak..kita owg pegi lepas dinner kat umah...perot masing2 tgh kenyang lepas makan nasi.. jadi x yah la nak melantak makan tutti banyak2 kat sana...pesan en hubby...

ni mesin tutti nye..ada perisa banana,,guava,,original tutti,, chocolate,,mango ,,bla bla bla..aku pilih 3 perisa utk anak3 tekak aku..banana,,guava,,n chocolate...

yummeyyyy,,,sbgi tambahan,, mereka2 memilih tutti direnjis2 dipilis dgn choc rice,,marshmellow n coklat hennez..jumlah yg perlu dibayar ialah.....??? cukup utk menampung belanja lauk dapor seminggu..*tepok dahi*

adek buat ape bawah meja cayanggg????

makan tutti frutti la mama~~~

okayy,,dah makan..cam biase,,lepak2 ~~

hmm...konon2 baca majalah..majalah ape ntah..yg baju hijau tu mcm pandai baca..ceh :) yg baju putih tu la penaja besar malam niii~~


okay,,masa dah tamat,,tetiba nak balik nampak mamat ni ngan aweks laa...mcm kenal kan mamat ni..awek dia cun tuh..saper yerkkk!!teng teng teng~~~~

Tuesday, October 11, 2011

my Mr Vampire

Currently..aku tgh overwhelmed dgn Mr.Vampire..Vampire Diaries da kureeengg layan skett..yg terkini adalah-----> EDWARD CULLEN  atau nama sebenonye ROBERT PATTINSON

mr Edward aku nih famous dalam siri TWILIGHT...ada 3 sequel Twilight...yg pertama..


TWILIGHT (2008)

ni sumer ahli keluarga vampire..yg kat depan tu ,,berbaju kelabu adalah boyfren aku perempuan yg baju cokelat..tu la dia mr Edward!ha..tgkkk renungannyaaa~~~serammm uuu~~

huahuahua....

yg second adalah

TWILIGHT NEW MOON (2009)

macam biasa,,yg depan sekali baju hitam adalah boyfren aku pompuan yg baju cokelat tu..lelaki yg tengah2 tu ialah JACOB..dia werewolf..agak cliche la bila combine vampire ngan werewolf..sama macam dalam UNDERWORLD,,VAMPIRE DIARIES...

yg ketiga ialah

TWILIGHT ECLIPSE (2010)

e'eh,,pompuan ni asek pakai baju cokelat je ek??



sooo..the latest ialah ...TWILIGHT BREAKING DAWN (2011) yg ni blom keluar wayang lagi yer..yg pastinya en hubby da janji nak ajak g tengok wayang sama2..hooo yeaaaahhh!
ha yg nih pompuan tu dah tak pakai baju cokelat lagik...sebab..dlm sequel ni..diaowg nak kahwin...hooo yeaaahhh skali lagik! actually..citer ni dari yg 1st sampai yg 3rd..perjalanannya agak lembab sket..---tu komen en hubby... x mcm UNDERWORLD,,tapiii sbb hero dia cool..so mmg sejuuukkk mata memandang..haha!

Bila Qaisara da baek demam...

Alhamdulillah..lil Qaisara da baek demam...lega sket rasa hati..malam tadi pon aku dah boleh tdo dgn aman..tapi still badan rasa sakit2 n tak cergas sbb letih yg smlm mungkin x hilang lagi...

Sbb dia da baek demam,,so smlm aku upah ajak g taman...dia suka bagi makan ikan n kura2 kat tasik..soo,,terpaksala aku mengorbankan roti mahal yg masih blom luput tarikhnya...utk disedekahkan kpd ikan2 dan kura2~~


ikan2 n kura2 kat sini mmg banyakk...syok tgk kura2 berebut ngan ikan2..yg pastinya mestilah ikan yg menang...haha




ini pula,,mereka3 yg baek hati bagi ikan2 n kura2 makan..ingat yer kawan2,,x salah kita berkongsi rezeki sesama kita walaupun mereka cumalah haiwan..




itu saja citer utk entry kali ni..kita sudahi dgn aksi ULTRAMAN Qaisara yg da baek demam...wachaaaa!!

Monday, October 10, 2011

SAMPAH MASYARAKAT!

ni nak citer pasal sampah...al-maklum,,kelmarin tgk berita mengenai sikap2 malaysian people yg suka membuang sampah merata-rata..sampai kat dalam tmpat letak surat pon diaowg isi sampah...ish3~~tak patot..tak patot...*sambil angguk2 geleng2 kan kepala*

kebetulan smlm aku temankan en hubby pegi cuci kereta..ni antara tmpat faveret car wash hubby..dia kata dia suka pekerja2 kat sini cuci kereta..bersih sunggoh katanya..diaowg cuci betol2..mmg dari zaman ber'dating' sehinggalah zaman anak dah tiga..mmg ni la tmpat faveret car wash en hubby...cuma...aku x brapa suka persekitarannya...lihatlah duniaaaa~~~


JIJAH aka JJH sedang dicuci

ni bukan hiasan ye..tapi sampah betul2 sebelah kerusi termenong menunggu

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ops SIKAP!

Semalam,,ahad aku sorang2 melancarkan Operasi membersihkan reban ayam STOR bawah tangga. OPS sikap la kononnya..*korang ingat polis trafik/roadblock ke??* kui3x~~

Lihatlah duniaaaaa~~~sila tarik nafas dalam2 yer..sekiranya menghidap sakit jantung..anda tidak dinasihatkan sama sekali utk melihat pic2 di bawah..hahaha~~~rolll vt~~

-
-
-
-
-
-




erkkkk???? &%^$#@

mari la pergi hari-hari kita tgk lagi~~~


ha.....korang hader reban stor mcm ni??tak de kan..hanya orang2 yg pemalas istimewa cam aku je ada..haha!

soo,,memandangkan semalam anak3 sumer x de di rumah..en hubby pulak melantak tido x hengat dunia berehat setelah penat balik kerja..,,maka aku pon mengerjakan haji stor ni sorang2 dgn semangat yg wajar~~

HASILNYAA?????




hm..tinggal nak campak keluarkan kotak2 saje... kotak2 kosong adlh hasil brg2 elektrik masa beli dulu..ada warranty lagi..kena la simpan dulu kotaknya..kalau warranty dah habes,,confirm aku humban..mesti kosong lepas tu stor ni..HARRY potter pon da bole tumpang letak katil dia kat sini...*bg yg x tgk harry potter,bilik dia adalah stor bawah tangga yer--- :p *

nak tgk barang2 tangkapan hasil dari ops sikap??



ni kalau anak3 aku tau/nampak aku buang brg2 ni..mesti dia tergolek2 menangis..haha! 3 beg sekaligus aku sedekahkan kat tong sampah!okayy,,tunggu ape lagik??citer da abes!
 sekian saja laporan ops sikap utk tatapan anda~~ :)

Bila Qaisara demam~~

ni la pose2 manja sedey muka qAISARA bila dia tak sihat..yg pastinya,,aku separuh zombie hari ni sbb mlm melayan karenah dia yg mengada2 x selesa badan dia panas...dan buat julung2 kalinya,,en hubby membantu menyiapkan anak2 ke sekolah gara2 aku bgn lambat..so..seperti biasa..PUNCH CARD MERAH....hehe~~~