Tuesday, April 21, 2015

Steamboat and grill

      Sekarang ni zaman makan kat restoran masak sendiri...tak taulah mn dtg idea ni, tp bila tgk drama korea, rupa tu lah diaowg makan..sambil masak smbil makan..fresh gitu. 

      Mmg seronok. Rasa meriah. Tapi klu pegi restoran steamboat ni time penat, tak lalulah nak bgn, amek makanan dan masak sendiri kan. Pahtu klu g steamboat ni, kene lama2.. Takleh g kejap2..rugiiiii..sbb bnyk mknn.. So kene duduk, relax n amek masa. Umpama makan buffet kat hotel lah.. Bayar mahal2, duk makan kejap je pahtu dah blk. Sgt rugiiii.. Hihi

       Bnyk restoran steamboat yg aku dh pegi. Tp rs suka sgt pegi soul garden dan terkini, bakar bakar steamboat kat uda business centre. Klu pegi malam, ada live music band. Yg best, menu dia ada kambing. Udang pulak puas hati.. 

        Tp harga memey wat termenung.. Dua kali dua kala (sekali sekala tak boleh) bolehlah.. Kenyang perut suka hati kan.. Huhu..

         Ni pic kunjungan kali kedua aku ke bakar bakar steamboat. First pegi waktu malam, lima beranak. Kali kedua ni pegi 3 beranak je sbb lagi 2 org sekolah.. Hahahaaa.. 

         Oh yer, klu nak pegi bakar bakar steamboat, harga lunch dan dinner berbeza yer. Harga dinner dikira selepas pukol 4 petang.. Huhu.. 






Sunday, April 5, 2015

Bento tenpayakki


Lama x update blog..gajah pon boleh jumpa dalam ni..haha..
Tetiba hapdet blog sbb nak citer psl makanan!

Skrg sibuk org citer pasal bento..

Sbnrnya aku x sempat nak google bento tu apa..hapdet blog pakai handphone je..soo malas nak menggoogle bagai! Bahasa semua spontaneous.. Takde nak karang2 😜

Yg pastinya aku rs bento ni mcm bekal makanan gitu..skrg femes ibu2 berbento kan anak2 ke sekolah. Comel2 aku tgk bila makanan tu didekorasi dgn pelbagai bentuk.

Aku pernah tgk dlm citer korea 'boys over flower'. Kalau korang penah tgk citer tu, mesti perasan awek tu buat bekal siap deko2 makanan dia.. Ada satu tu dia buat bento mcm muka boypren dia..huhu..shommel sangat..

Bnyk lah kat fb..siap ada page bento.. Dengan adanya pelbagai kedAi serbaneka jual brg2 comel mcm DIY ngn daiso, maka makin rancak lah ibu2 berbento..aku pon nak jugak..tapiiii... Huhuhuhu

Ok², sekian intro aku pasal bento

Ni nak citer makan bento tenpayakki kat City Square.. Kat food court bahagian bumbung tu, ada mcm2 pilihan makanan. Si pearl ni mmg suka try mknn yg nama pelik. Dia order bento chicken tenpayakki, emerald order salmon bento tenpayakki,, en suami order beef bento tenpayakki..

Aku mcm biasalah local menu, laksa penang! Muka je nmpk mcm ya a au,, tp selera very the kampung! Kaisah mcm biasalah, chicken rice. Menu plg senang utk bdk2 umo 6 tahun..huhu

Meh check it out! 

Ghitu lah rupanya.. 

 
Sekerat je muka tuan tanah 😀😀


Yang pasti liciiin...alhamdulillah
Syok jugak makan kat sini..ada bnyk menu lain.. Style beli makanan mcm kat key el,, pakai kad.. Top up je kad tu, nnti dia deduct.. Klu ada baki bole refund. Kay.. Tu je utk comeback tahun 2015 ni.. 

السلام عليكم
🌸