Tuesday, April 21, 2015

Steamboat and grill

      Sekarang ni zaman makan kat restoran masak sendiri...tak taulah mn dtg idea ni, tp bila tgk drama korea, rupa tu lah diaowg makan..sambil masak smbil makan..fresh gitu. 

      Mmg seronok. Rasa meriah. Tapi klu pegi restoran steamboat ni time penat, tak lalulah nak bgn, amek makanan dan masak sendiri kan. Pahtu klu g steamboat ni, kene lama2.. Takleh g kejap2..rugiiiii..sbb bnyk mknn.. So kene duduk, relax n amek masa. Umpama makan buffet kat hotel lah.. Bayar mahal2, duk makan kejap je pahtu dah blk. Sgt rugiiii.. Hihi

       Bnyk restoran steamboat yg aku dh pegi. Tp rs suka sgt pegi soul garden dan terkini, bakar bakar steamboat kat uda business centre. Klu pegi malam, ada live music band. Yg best, menu dia ada kambing. Udang pulak puas hati.. 

        Tp harga memey wat termenung.. Dua kali dua kala (sekali sekala tak boleh) bolehlah.. Kenyang perut suka hati kan.. Huhu..

         Ni pic kunjungan kali kedua aku ke bakar bakar steamboat. First pegi waktu malam, lima beranak. Kali kedua ni pegi 3 beranak je sbb lagi 2 org sekolah.. Hahahaaa.. 

         Oh yer, klu nak pegi bakar bakar steamboat, harga lunch dan dinner berbeza yer. Harga dinner dikira selepas pukol 4 petang.. Huhu.. 






No comments:

Post a Comment