Monday, September 16, 2013

Legoland 1st Birthday Celebration

Salam utk semua bloggers..
Sejak i berjaya post entry guna tab,rasa best sgt menjadi pengguna tab
...snap pic,,terus berblogging..skrin pun besar..
X payah nak bukak2 notebook..
Selain tu,guna file dropbox pon senang..upload siap2 pic yg nk dimasukkn dlm blog,,pahtu dah x payah nak fikir2 nak transfer2 pic pki cable ke,,bluetooth ke,,email ke,,nk simpan pic dlm pen drive ke,,hard disk ke,,ape ke ;)
nak transfer pic bagai..hehe
so,,boleh sambung keje2 berblogging yg tertunda di mana2 gadget yg anda suka..


oh,,sempat lagi utk ucapkan kepada rakyat2 Malaysia..Selamat Hari Raya Malaysia! Syokkan cuti 3 hari..tapi i dapat 2 hari je sebab sabtu kene kerja..hehe..

Selain dpd ucapan Hari Malaysia,,entry ni benonyer khas utk LEGOLAND MALAYSIA yg telah pun mencecah umur 1 Tahun! Excited kan? Klu budak umur setahun,mesti comel,,baru nak bertatih jalan ;)
Hm....comel..comel..comel..

Mcm biaselah,ke mana lgi weolz di hari Ahad..
Maklumlah,,annual pass dah nak tamat tempoh...ini bermakna,tahun lepas,bulan 9 kami dtg..sekejap je kn ms berlalu.
bnyk penambahbaikn yg telah ditingktkn sejk kami mnjdi pelanggn setia saban minggu..
ceh,,ayat bm saya :P

Semalam (Ahad),,kami datang lagi,,detik2 akhir sebelum mengucapkan selamat jalan terus kpd Legoland. Lepas ni kene cari alternatif lain plk utk hujung minggu..


Haruuuuslahkn posing dlm kereta..haha    


Dah sampai,,apa lagi #ootd lah kami,,mama dan Pearl..emerald yg tolong amekkn pic =)


Lego bricks birthday cake Legoland.


Antara yg terbaru di Miniland..

Kunjungan kali ni sgt xtreme sebab,.. 
Kaisah dah berjaya menaiki baby dragon roller coaster! Sebelum ni,,ketinggian menjadi halangan,,tp kali ni lepas pulak..nak tak nak,mamanyer terpaksa lah naik jugak...serius berpinar mataku selepas tu..spinning around..antara simptom2 usia yg semakin senior..hehe

Kemudian,kami beralih ke City Stage utk melihat Magnificent Magic show dan Ninjago! Hm,,sempatlah pulak snap dgn mamat sepah galah ni =)


Da smpi city stage,giliran mama n papa pulak posing..anak anak,,sila amek pic :P


Encik suami baru baek demam..eeh,,bju mcm jnji pulak,,mr n mrs white ♥

Ok,,antara persembahan2 yg boleh disaksikan di City Stage kali ini ialah..






Dah tgk magic,,tgk ninjago buat skills,,main hulla-hoop pulak..
mcm x percaya kaisah boleh naik stage.
Go,,kaisah,go!


Sebagai ganjarannya,,masing2 dpt key chain legoland dari abg2 ninjago..yeahh



Setiap satu berharga


Rm19.95! Gulp..hanya utk disangkut di beg? Alahai...naseb baek free..hehe :p

Okay,itu rezeki anak3 yg pertama,,next..jom maen baling2 tin..dgn bayaran sepuluh hengget,,dapat dua bola untuk jatuhkan tin..saja suka2, seronok2..biasenye kene jatuhkan 6 tin,,tapi sebab birthday legoland,,dia kasik 4 tin saje..alhamdulillah..rezeki lagi tidur malam nak peluk bantal donut :)



Next,,,get ready utk persembahan fireworks 3D..semua pengunjung dapat cermin mata 3D dengan topi bufday..fungsi cermin mata ni,,klu uolz pakai,,uolz akan nampak percikan bunga api tu berbentuk lego bricks..bukan bunga api jer,,lampu2 kat pokok2 semua nmpk bentuk bricks..hm..kagum sekejap rasa di hati..



Wajah-wajah kesayangan hamba katanyerrrrr...tu Kaisah dah x sabar sgt nak tgk bunga api..
Hm..sementara nak tggu bunga api..kita makan kek hari jadi Legoland dulu..
Kek x free yer..rm3.00 per slice utk di sumbangkan ke tabung kebajikan..
Mari menderma sambil menikmati keenakan kek coklat yg mmg yummeyyy 








Credits pic taken from page facebook Legoland..hm...best best best.. Lama jugak persembahan bunga api..dlm hati siap tanya bila nak abes bunga api ni?haha..

Tamat lah penutup kunjungan kami ke Legoland selama setahun ni. Tak rasa rugi sebab kami dapat memanfaatkan setiap hujung minggu utk melayan anak3..Orang2 di Johor,,bulan depan Oktober akan dibuka pula Taman Tema Air Legoland..Lepas tu nxt year kot dibuka Taman Tema Angry Birds dekat sebelah City Square bangunan lama Komtar..Actually,,tengah merancang nak ke USS dalam masa terdekat ni..insyaallah..kalau ada rezeki anak3.. x payah sampai nak ke Hong Kong atau Disneyland..seberang tambak pon i x lepas lagik ,,hehe :P

Sunday, September 8, 2013

Sunday at Legoland!

Again,,it is a splendid Sunday today..
Embracing it maximally with my husband and 3 little kiddos..

Our annual pass Legoland is going to expire by the end of ths month..
So,we try to have fun in there as much as we can because there is a huge possibility that my husband and I might not renew our pass..

One of the reasons perhaps because of the new water theme park tht'll be opened by October..
We might gonna try to dive in there once..
the ticket price has not been informed yet,,so i prefer not to waste our expenses and wait for a better decision made,hopefully...

I'd love to share one of the interesting activities that you can do in Legoland..
If you r creative,,im pretty sure that you r going to love it ;)

In this creative room,,u can build ur own lego car and assemble it using various shapes of lego bricks provided.



My Pearl was busy creating and assembling her new piece of lego race car..
You can get the wheels frm the counter while the lego bricks can be taken freely 
in the cases on the table..


There are 2 slides in the room..they are used to let u test ur own new creation lego race car either it can go fast or not..




On my count,,readyyy,,,settt,,go!!!



Ehehe,,her car went down smoothly while her sisters' cars stucked and went narrowly than it should be..
Well,,u should try it and experience new lego race car foray once ;)
Gonna sleep now as tmrrw is Monday!ohhh,,
How i wish everyday is Sunday :P







Thursday, September 5, 2013

aplikasi blog

Assalamualaikum...

Tgh duduk2 dengar taklimat ict di jpn johor..the speaker comes out with all the ict terms,,haiyyyyaaa...can someone speak english,,plisssss:P

Actually,,im blogging using blog application which i just downloaded frm the appstore this morning...hehe

Wanna see if the app is working or not ;)
Well the seminar is about the chromebook that'll be introduced to the selected schools strting September 2013..
Ok,,
Nothg more to say,,till then,bye!