Saturday, March 23, 2013

The Little Big Club

At first,,i dont have any clue ;what does it mean by 'The Little Big Club'
I couldnt imagine what it would be in there..

once after ive entered,..i discovered there were a lot of cartoon characters as in the Disney channel. For instances,,bob the builder,pingu,thomas and friends ..and the famoust one; barney and friends..we were lucky coz the show was just abt to begin :)

"uuuhhh,,i cant wait to watch barneyyy!!" 

i love u
you love me
we are happy familyyyyy ;)



Next,,meet the angelina ballerina..sungguh i tak tau sejak bila ada cartoon tikus ,menari ballet..ehehe..
tapi itu sumer poyo tak penting..
yang pasti my girls taw kewujudan cartoon itu..hehe
aktiviti kat sini mestilah menari ballet..
yg bestnyer,, siap provide props n costume utk kanak2 yg datang nak beranganz jadik si tikus angelina ni..
so tugas i kat sini hanyalah memerhatikan tikus3 comel i menari..hehe 

Next,,jom kita masuk umah pingu..seriously..setiap kali masuk tempat yg baru..kena spend a few minutes there sbb my girls dah strt veranganz nak jadik family pingu pulaks..ada dining table and a few props yg kita boleh tgk sama mcm dlm cartoon dia..


Sempat jugaklah naik train ride si Thomas tu keliling kampung . Selebihnya The little big club ni lebih banyak permainan mcm kat funfair..




























Thats all i can share with you..im sorry coz this entry is not organised perfectly..it is one o'clock in the morning and my brain is not functioning well. im rojaking both malay and english language. perhaps it wont affect ur reading..haha!

Anyway,thank you for spending your time to read my entry.
Im really appreciate it!
For me,the best part is when we can spend our time with our families. 
it doesnt matter where the place is..
as long as we r happy to be with them after a long hard working days..
work hard,,play hard! ;)
peace yo!

Friday, March 22, 2013

Hello Kitty Town -Part 2

Dah baca Hello Kitty Part 1???,,jom kita sambung lagi journey kami menjelajah HELLO KITTY TOWN. Okay..sekarang weolz nak masuk nail saloon..
teringin sangat my girls nak polish their nails..bagilah rasa mcm artist ala2 kardashians kejap :P


Encik suami yg sangat sporting! balik je dari hello kitty,,terus pegi watson,,carik liquid utk remove nail polish tu,,haha :D

Next pit stop ni tempat faveret i..sbb ada makanan,,haha..kat bilik membuat biskut hello kitty ni,kita boleh menghasilkan biskut mengikut citarasa sendiri..actually..dia dah sediakan biskutnya..cuma kita perlu tambah perisa di atasnya dengan menyapu sendiri menggunakan peralatan yg telah disediakan :)


dah siap,,apalagi,,makaaaannnn lah..nyammmm..scrumptious! 

Okay..journey diteruskan ke bahagian jewelleries..kat sini,kita boleh memasang rantai beserta loket..aktiviti ni sebenarnya seronok untuk kanak2..memang enjoy especially bila kita boleh sit and spend the quality time together...
gegehhh berusaha nak pasang loket sendiri

HASILNYAAAAAA....


Seterusnyaaaa,,jom bergaya dengan costume HELLO KITTY..
My three little kitties ;)


Bila bawak anak3 berjalan,,mesti x sah kalau tak ke tandas..nature calls..
tapi terpegun kejap tengok toilet yang comel nih..



Pada uolz yg berhajat nak datang ke sini..i suggest uolz datang pagi..so you x miss aktiviti2 yg dijalankan. nanti uolz akan dapat tentatif aktiviti. antara aktiviti yg ada termasuklah mini konsert hello kitty..memang happening!



Last pit stop kami pada hari itu ialah ...


Tempat ni ala2 macam misteri+antik+adventure+klasik = ntahlah..tak tau nak mentafsirkannya..tengok jelah pic yer...



Lupa pulak nak citer..kat sini jugak ada disediakan playground n tempat permainan ala2 mcm kat funfair..Bolehlah naik banyak kali smpi muntah..haha..okaylah..jumpa di lain entry..tak habes lagi citer nih..blom masok lagi citer kat THE LITTLE BIG CLUB...anyway,,thanks for reading..hopefully uolz dapat info yg bermanfaat dari entry i kali ni..cewaaahhhh..till then,,bye ;)



Hello Kitty Town - part 1

Selepas Legoland,,satu lagi tempat yang menarik utk dikunjungi kat Johor ni ialah HELLO KITTY TOWN. Bagi penggemar meow kecik yg comel ni,,bolehlah datang ke sini..lebih kurang 10 minit sahaja dari Legoland. So,,demi melayan anak3 sepanjang cuti akhir tahun 2012 yang lepas,,kami berkunjung lah ke sini untuk merasai sendiri apakah yang ada di HELLO KITTY TOWN.


Kami pergi seawal jam 10 pagi. Tiket untuk masuk ke HELLO KITTY TOWN ni kira daily pass. Tak boleh nak buat annual pass macam Legoland. So,,rugilah kalau pegi lambat,,nanti x sempat explore race apa yg ada kat dalamnya.. Takkan nak datang dua tiga kali pulak kan? Huhuuuuuu :p


Inilah bangunannya..mcm kotak je dari luar..takde ciri kanak2 langsung..haha..tapi ini tahun lepas..mungkin sekarang da makin cantik...
Nak dijadikan citer..dalam bangunan ni rupanya selain daripada Hello Kitty Town..ada The Little Big Club.
okay,,mari kita parking dulu...




Parking lengang di pagi hari..hehe


Dewasa dan kanak2 harga nya samaa..Lebih jimat kalau teros beli 2 Park Pass..harganya 85 hengget,,so boleh masuk HELLO KITTY TOWN & THE LITTLE BIG CLUB...Kalau ada anual pass Legoland,,dapat diskaun lagi 10%..


lepas dah tambah,tolak bahagi dan darab punca kuasa dua,,maka dengan  menggigil lafaz bismillah..mari kita keluarkan apa yg adaaaa....huuhuuuuu


Dalam Hello Kitty Town..ada 6 bilik yg boleh kita masuk..setiap bilik yg kita masuk,,pihak pengurusan akan cop dalam kad merah yg mcm aku pegang tu..soo,,kita taulah samada lawatan kita pada hari itu telah tamat dengan jayanya atau tidak..

Senyuuuummmmm..get ready nak masuk...macam konpius pulak,,saper sebenarnya yg xcited ni..anak3 ke en suami????ahahahaaaa..

Mula2,,kami masuk ke rumah Hello Kitty..best nyer alahaiii kalau ada rumah macam ni..colourful..Kaisah dah langsung tak nak pandang kamera..mata dia melilau tengok barang2 hello kitty dalam rumah ni..
Best gilerrr ada dapur macam ni :)


Dalam rumah Hello Kitty ni lengkap ada dapur,bilik air,bilik tidur,ruang belajar,ruang tamu,,cermin,wardrobe dan mcm2 lagilah..memang umpama dalam mimpi n syurga bagi kanak2...
Nak tengok lagi apa yg ada kat sini...kita jumpa di Hello Kitty Town -Part 2 okay..byeee :)