Friday, October 26, 2012

Raya Haji bersama VISIONS

Salam Aidiladha wat semua yang sudi menjengah blog ni.. msti sedang syok makan ketupat dan rendang kan? Tahun ni sambutan biase sahaja..x seperti tahun lepas yang agak meriah sbb my mum in law wat ibadah korban..

Okaylah..sehari sebelum raya korban,,adik ipar aku puan cerin,, tuan punya blog http://faizaerina.blogspot.com/ telah menghantar duit set periuk Visions yang telah ku order kalau x silap dua bulan lepas kot..x sangka pulak dapatnya dekat2 nak raya..memang masak berperiuk baru la kan..hehe..

Buat para2 bidadari isteri,,mesti feel nya seronok kan kalau dapat kitchen stuff yg baru..walaupon kalau beli setakat senduk baru,,feel masuk dapo dia mesti ada lain sket,,betol tak? ngeh3x...hm..perasaan nak wat kitchen cabinet semakin meluap2 bila dapat periuk VISIONS nih..

Inilah set periuk baru sayerrrr.... 



jom tengok ape ada kat dalam nyer..


Yang best mengenai periuk ni ialah,,kita boleh teros gunakannya untuk memasak sbb ia memang tahan panas.. dan yg lagi bestnyer,,lepas masak,,aku x payah nak masukkan makanan ke dalam mangkuk..guna je periuk ni sebagai mangkuk yang bertutup..hehe..malas bijak kan??Ianya juga beserta warranty sekiranya tiba2 retak ..



Jom kita test menu pertama.. 
Bersempena hari raya haji ni,,aku nak masak curry chicken..faveret Pearl & Emerald :)





siap puunn...mudah kan,,terutamanya wat wifey2 yg bz seperti aku..hehe..
okaylahh..lauk hari raya saya pon dah siap..
selamat hari raya aidiladha yer buat sumer..dan selamat bercuti :)


Tuesday, October 23, 2012

MotoGP 2012 - Race Day!

Entry ni pada hari betul2 kejadian..Ahad 21 Oktober 2012..
Pasal apa?? haruuuslah sambungan citer   pakcik menang  motooo


Ramai sungguhlaaa yg datang nak menyaksikan kejuaraan peringkat dunia ni..hehe ..meh tengok parking..


penuhlaa parking siap selit2 bawah pokok kelapa sawit lagi haa...kebetulan hujan,,becak laa tanah..mujur tayar x terbenam..hehe


perghhhh....parking penuh..kat booth pon penuh.. kalau masa sesi qualifying tu aku mmg bawak anak3 bersama..tapi pada hari race ni aku tinggalkan mereka sumer di bawah kawalan ibu mertua ku n adik iparku,,cik cia..mekasih yer melayan anak3 saya ke Alamanda ;)


apa lagi yg boleh dibuat?? posingggg bersama2 ucu, adik kepada en suami yg telah merdeka tamat pengajian di UiTM pada minggu berlangsungnya motoGP ..hehe~~ 


pemeriksaan tiket sebelum masuk...dlm beg en suami tu ada sandwich..berjaya akhirnya kami seludup masuk sandwich..yeayyy!! 


dalam beg ucu ni ada ape?? ada sebungkus MAMEE...hik hik~~~


posinggg ala2 geng kaca mata..taraaa kucha cha~~...


dan lagiiiiiii......

okay,,sebelom uolz muntah darah pusing2 tgk muka kami,,jom tengok race pulak...


sorry la yer kalau pic x dpt memuaskan mata uolz..pakai kamera tuuuutt jee..ngeh3x...
seat kami kat corner..dah 3 tahun kami memang suka dekat corner sebab ianya scene yg mendebarkan tgk motor2 tengah laju tetiba kene corner baring cecah lutut...last year ramailaaa tegolek kat corner nih..tahun ni cuma 1-2 je aksi tegolek..selebihnya aksi terbabas ke bahu ku jalan..

nxt year da pesan kat en suami,,kalau nak dtg lagi aku nak duduk kat seat GRAND STAND...hamboiii..dahla x minat motoGP..tetiba bole request gitoooo..alasannya aku nak tgk start n finish line n aksi2 kat podium especially masa penyampaian hadiah..so moralnya..en suami,,silalah mengumpul duit utk membelikan tiket isteri terchenta ..


berkenan pulak ngn moto kecik nih..kalau kaisah nampak,,,msti dia pose naek moto :)


Canteeeknyaaa awan...tak lama lepas tu hari pon hujannn...


tu yg kat bumbung depan tulah seat utk GRAND STAND..memang grand lah! harga pon grand la sangattt....penuhhh ngan lautan manusia~~~

abang abang oren membersihkan litar....

Kesimpulannya...pendek kata,,panjang x kata,,en suami sangat lah berpuas hati dgn motoGP kali ini sbb rider kita zulfahmi dapat tmpat kedua..sket lagi nk nombor 1 utk motor berkuasa 250cc,,tapi last lap dia kene potong plak...kalau x,,bak kata en suami,,mesti lagu negaraku berkumandang masa penyampaian hadiah..x de rezeki..kata en suami,,dia bergesel sket ngan rider dr german *german ea?* tu yg membuat dia redha jatuh ke tempat kedua daripada dia jatuh tegolek di tengah jalan...hehe ..rider kita hafizh syahrin,,aku mcm x percaya dari starting kedudukan 27*betul ke* tetiba lead ke tempat pertama...tapi sayang...jatuh ke tempat keempat sbb kata en suami ada masalah ngan tayar masa tu..klu x mesti maintan ranking..

komen dari aku pulak?? bersyukur tiada kecederaan serius utk semua penunggang2..x sanggop rasanya nak tgk mcm tahun lepas bendera merah berkibar sebab xciden tragis pelumba Simoncelli yg akhirnya mengakibatkan kematian..walaupon mereka race dalam hari hujan..tapi semuanya berakhir dgn selamat..kami pon selamat pergi dan balik..alhamdulillah... :)



Moto GP 2012 - Qualifying

Kalau entri sebelum ni http://mimieyana-prerogative.blogspot.com/2012/10/always-be-my-baby.html khas untuk anak3..entri kali ni pula untuk en suami yg mmg sukaaaaaa sgt dgn moto GP. Okay darlin,,,this is for u :)

kalau uolz perasan *perasan kew* tahun ni masuk tahun yg ke 3 kami melibatkan diri secara aktif menjadi penonton Moto GP secara live di litar Sepang,, 

Entri pertama pada 2010 :

Manakala entri kedua pada tahun lepas 2011 :

Urusan2 tiket spt biase diuruskan oleh en suami..aku taw duduk n makan tengok saje :) Klu last year kami x sempat masuk tgk sesi qualifying sbb terlambat..tapi kali ni en suami tidak melepaskan peluang begitu saje..Kami datang awal dan sempat tgk sesi autograf pelumba2 motoGP bersama peminat2nya yg sungguh die hard fan ..huhu

okay,,nak posing kejap...mesraaaaa :p


Mula2 kami collect tiket yg telah dibeli berbulan2 sebelumnya..



Mcm2 orang yang datang,,yg datang dengan rombongan cik kiah bas pon ade..
eh kaisah,,sempat lagik tue! hampeh!!


hari pertama ni ada sesi autograf..nak autograf kene beratur panjang ea..huhu,,x sanggoppp~~

Lepas selesai acara autograf,,kami2 pon bergerak ke booth2.. tahun ni x brapa xctd sgt..mungkin sbb booth yg sama setiap tahun membuatkan aku rs mcm sunggoh x syok ditambah dgn puluhan ribu ke juta manusia yg berduyun2 datang..nak kata diaowg beli motor, xjugak..sebuk collect free merchandise agaknya *termasukla aku*..hehe..tapi tahun ni free merchandise nye x brapa nak best..aku sempat amek kalender 2013 n sticker je..itupon dah basah gara2 hujan lebat..kui3x~~

Antara booth2 yg ada kat sini ialah.....



hm...syok ke tgk booth camni? cubelaa selitkan 2-3 booth handbag ke,,kasut ke,,paling2 pon aksesories laa..kan seronok :p

memandangkan sumer background berlatarbelakangkan motor..maka x sah la kan kalau x bergambo dgn motor..haha~~

moto kecik ada.. 

 Moto besor lagilah ada..hehe..jgn betulkan komputer anda..ni lah bapa kepada en suami merangkap bapa mertua saya..sporting kan? cayalahh abah!!


posing dengan motor zulfahmi khairuddin 

ni view tmpat diuduk K1 yg bakal kami duduki sebentar lagi...
Jom kita gerak ..
                                                           Penat wehhh nak naek bukit...haaa sempooooooooott~~


view litar dari K1..warna merah,,putih,,kuning dan biru..lambang warna bendera malaysia :)

honestly,,fokus aku x le ke motor sgt..sbb...sbb..sbb.. aku x minat benonye..hehe..satu2 nya sebab aku ke sepang adalah kerana menemankan en suami..tambahan pula en suami yg support tiket..maka itulah sebabnya aku berada di sini utk motoGP sejak 2 tahun yg lalu..memang x laa aku nak amek pic fokus kepada rider yer..fokus aku lebih kepada memikirkan benda2 yg tersasar dari moto dan litar..contohnya...

berapa gaji brother yg jadik cameraman kat pic bawah ni?? uolz tengok,,bukan senang taw dia nak kendalikan kamera tu..mesti boss dia marah kalau dia terlepas scene2 yg menarik sepanjang game..pahtu rasanya berat tak dia pegang tu nak hayun ke kiri kanan,atas n bawah?? huhu~~



soo,,inilah antara aktiviti2 aku sepanjang sesi qualifying tuu...



main tab...






makan....burger ni harganya 15 hengget..rasanya??????hm :( klu da masok kat area seat ni anda x dibenarkan membawa makanan luar..hanya boleh beli makanan dari tempat yg disediakan sahaja..tahun lepas 2011 sgt strict..siap di raba2 beg nya sebelom masuk..tapi tahun ni mcm longgar sket la undang2 nya..



aktiviti kaisah...nyenyak nyee tido..bunyi moto mcm lagu dondang sayang je kat telinga dia...


bangun2 je tros jerit NAK BALEEEEEEEEEEEEEEEEEEKKKKKK!!!!!!!



Pearl n Emerald pon dah macam aku jugak....layan gadget...

Itu saja journey sepanjang sesi qualifying..x berapa happening sbb rider2 cuma mengambil ujian masa utk kelayakan petak pada hari perlumbaan...okay..sehingga bersambung ke entri hari kejadian perlumbaan keesokannya harinya...bye ;)


Monday, October 22, 2012

Always Be My Baby

This entry is special made for my three little munchkins...
~~WITH LOVE~~

PEARL

 EMERALD




LITTLE KAISAH

Thursday, October 18, 2012

A Thousand Years

                                                               "A Thousand Years"

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Tuesday, October 16, 2012

have a good day

testing2... entry ni x de motip pon...saje nak try post guna tab..hm...berkesan jugak lah..tp kepuasannya lebeh syok berblogging guna laptop..touch screen leceh sket la..okay..bye

LEGOLAND - Chapter 4 (Miniland)

Untuk entry kali ni nak fokus ke taman miniland..taman2 ni sumer dibuat dari lego..ianya dipilih dari bangunan2 cantik seluruh dunia..ada KLCC,,Candi,,Taj mahal..macam2 lagilah..





KLCC di malam hari..mcm real kan? siap ada lampu lagi...

Okaylah..ni jer yg dapat di share utk entry kali ini...kesimpulannya..memang syok n enjoy..nak share sumer x dpatla...masa pon x brapa nak mengizinkan..jumpa di lain entri..pasal Legoland lagi kah?hehe ;)