Thursday, September 29, 2011

@ Chamek Kopitiam

First time makan kat Chamek..love the surrounding...soooo OLD skool~~


tengokla set meja makannya...i loikeee~~


hm....siap ada material utk disepahkan membaca lagik~~~


muka serius~~

sambil minom,,bole baca2 majalah ~~
NASI GORENG KAMPONG wat PAPA *adeh,,cikitnye..kenyang ke papa??*
ROTI KAYA BERMENTEGAAA~~
SOOOO DELICIOUS,,~~

THIS IS MINE,,JEMPOT TENGOKKKKK~~

now you see,,now u don'tttt
Lazat,,bestt,,relax,,enjoy!

KOTAK MAKAN MALAM

Kotak ape??? yg penting not related to di'perkotak-katik'kan yer..

Kotak inilahhh~~~


Sesuai utk makan 3~4 orang..ni malam tadi punya story..bukan x masak,,SuperMak,,mestilah masak..tapi disebabkan my lil Qaisara dah wat aksi JOGET SETEMPAT.."nak naik car" *sungguh multi language anak aku*....terpaksalah kami bawa dia melepak kat tepi jalan McD..kat ne lagi yg sesuai kan? nak gi mamak AS SALAM,,x de tempat lak dia nak lari2..moreover penoh dgn asap2 sampah masyarakat rokok customer yg datang..kat KFC,,parking sesak laaa..KFC is next To PIZZA n MAY i go to the toilet BANK...kat McD area neighbourhood cam ease n sessssuaaiiii.....*dompet je kekadg x sesuaii*haha :D

ingat kan nak amek light menu je...tapi TER amek yg nih pulak..yg pastinya..my HUbby boleh la pulak melicinkan sumer wpon baru gap 10 minit dia makan nasi kat umah..ish3x~~~

look at my hubby~~

Gendang gendut tali kecapi,,
Kenyang Perut suka hati....

Anak3???hm...sebuk main..kejap2 je datang kat table amek makanan,,pahtu sambung aktiviti berlari dan bermain...tengok la nih,,nak amek pic pon x leh,,asyek bergerak jeeee


mmg Hepi diaowg nih...naik mengantok tunggu mereka3x membakar kalori...dah kepenatan lil Qaisara tdo dgn nyenyak n amannnn~~~soo,,malam ni ke mana kita membeli bendera??????
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tuesday, September 27, 2011

Rumah separa terbukak!

Maseh lagik dlm kemeriahan rumah terbukak *openhouse*...

serius,,mmg penat tahap cipan dewa kalau rumah terbukak ni..*tuan rumah yer*

Last Sunday,, 25/9/2011 aku takler wat open house..cuma ada masak2 sket jek..kebetulan,,ex-penjaga anak aku nak dtg umah..diaowg ni mmg friendly..lagi pon,,ni la 1st time diaowg datang ke rumah sejak aku memindahkan diri hujung tahun lepas..so,,since they're coming..*still in the raya mode* i prefer to prepare a few special dishes purposely to welcome them...*e'eh,,ter switch bahasa pulak,,abaikan yer*


inilah family tok Lom..ex-babysitter anak aku
they enjoy melayan anak3 aku punya karenah yg sampai kadang2 aku pon tak terlarat nak melayannyer...

ni jek pic guest yg aku amek..actually my sisters were there on that day,,they helped me prepare the dishes..so nice of them :)

then,,my hubby's family and relatives came in the evening...pon aku x sempat amek pic...tuan tanah da kepenatan..hehe..tapi serius cakap,,camne la gayanye kalau wat open house...huhu~~~

MAKANAN??of kozzzz~~meh tengok!


*nasi himpit*


CHICKEN CURRY

SAYOR GORENG __DA TINGGAL SKET,,KUAH KACANG TU MAK MERTUA AKU YG BAWAK :)

SAMBAL GORENG NI PON MAK MERTUA AKU YG BAWAK~~

YG NI BOTOK,,PON MAK MERTUA AKU BAWAK,,HEHE

PENCUCI MULUT___BANANA IN PYJAMAS

AIR SIRAP....

MEE HOON GORENG DIMASAK OLEH KAKAK AKU~~
So,,pahni,,kalau nak terbukak lagik,,mmg kena amek katering ler...masak sket2 boleh la...makann utma mmg kena order katering...dan lagik..x boleh wat hari ahad kerana kadar risiko MC sgt tinggi..haha..nyaris aku nak MC..tapi bila dipikir2 nak mengadap boss mintak sain,,teros x jadik..hahahahaha~~~ :p


My Bad Day!

Stress..stress nyer...rasa nak jerittt je,,nyampah,,meluat,,sumer ada~~




 Betul ke org2 kata,,kalau satu hari tu starts with negative,,the whole day will be a negative day?? Last year ada collegue cakap gitu kat aku..dia kata kalau da start marah satu kelas..ion2 negatif akan melekat kat kita dan sepanjang hari jadik negatif..yerk jee ..

Tapi hari ni memang disaster! first two periods was started in @3$%^&*() ~~ bukan salah aku ea...i'm always +ve everytimes walk into the class...TAPIIII kalau da tido..bagi latihan pon asek bantai tido...aje giler ler jawabnyer~~  ----> tu satu hal.........and,, students nowadays are totally disrespectful! aku hengat lagik,,dedulu kalau cikgu tgh mengajar kat depan..sekali member kita pulak lalu tepi kelas,,tak berani kita nak pandang..wpon dok tepi tingkap..kita akan pretend we don't see them (our friend) because too focus with the lesson *yerkla,,x nak member dan cikgu kecik hati kan*..korang mcam mane??ke korang pon hampeh gak??? tadi..punyalah aku syiokk explain exercise kat depan..one student ni siap boleh terjerit2 ejek kawan dia yg tengah jalan kat luar kelas...(pelajar kelas lain yer,,yg x de kena mengena ngn aku)..perghhhhh...menyirap...macam aku ala2 patong berhala x bernyawa kat depan ea...huh!

tu kelas low proficiency la...pahtu,,sambong lagik 2 masa kat kelas good porficiency lak...sedap mulut jek tnya nape aku x siap tanda paper SPM trial diaowg...aku diam lagik..tapi bila dia tgk aku diam,,dia pulak grumbled membebel kat belakang..eh,,ko! mcm aku nak campak jek kertas dia suh dia tanda sendiri..dahla wat essay merapu,,pahtu nak merapu depan aku! helooo,,blom dateline passing marks pon...yg ko nak emo kenapa? siap dia cakap dia datang hari ni semata2 ingat aku nak bagi markah...sooo???

itu ko yg hengat,,i did not promise anythin..i know wat to do..u don't have to remind me..don't complain...u're not in my shoes..kasot ko pon parents ko yg beli..mmm,,ko paham ke apa yg aku cakap?? ahakss~~~ :p buweeekkkkkk

Friday, September 23, 2011

Permaisuri yg Bijak dan Cantik

Entry ni special sket..purposely to my youngest daughter,,the one and only..my lil' Kaisah Qaisara...

Kaisah bermaksud YANG BIJAK DAN CANTIK *mudah-mudahan,,amin*
Qaisara bermaksud PERMAISURI *patotla asek mengada jek*

Semalam hari gaji kan...soo,,cam biasela..mulala simptom malas memasak aku datang...tapi time gaji masyuuukkk $$$$ takpe..aku redha dgn simptom nih..cuma bile time blom gaji tapi simptom ni datang....adehhhh..x kosser nak melayannnyerrr~~

Bukan gaji yg aku nak citer..tapi sejuk sangat poket mata nih tgk Kaisah sebuk nak bertudong! haha~~ Cakap banyak x guna,,so..aku attached kan pic2 spontan yg aku amek~~~check this out!



*ni adalah muka dia bila kita suh wat muka cantik*

*dari tepi*

*spontan*

*kasik zooom sket*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wednesday, September 21, 2011

PERFECT PREFECT!

RABU 21/9/2011

Saper2 yg bekerja under gov mesti da biase dgn pekeliling ber'batik' setiap khamis kan?? tapi special sket utk yg bawah KPM-PPD,,selain Khamis,,kami ada satu hari lagi iaitu RABU  di mana kami perlu berbaju 'koko'...dulu2 time sekolah takde pekeliling ni..

soo..setelah beberapa kali amaran dikeluarkan,,hari ni merupakan tarikh akhir / last warning utk kami2 berpakaian koko..lepas nih,,tindakan akan dikenakan kalau tak pakai..so macam biase la..dah kena sound remind berulang kali,,baru la aku nak pakai...

nak tgk tak aku pakai uniform apeeeee???lalalalala~~~

ngehh3x~~~ inilah uniform x rasmi utk guru penasihat KRS..aka KADET REMAJA SEKOLAH..remaja kerrr??? i loike! huahuahua~~~ hijau...korang tak rasa ker macam pakaian pengawas sekolah agama? PERFECT PREFECT! *tajuk hari nih* hahaha! actually kena pakai uniform lengkap,,tapi last minute punya pasal,,kira okay la kan.... :D
yg pastinya sindiran berani mati students "cikguu,,baju raya kerrrr"  *sunggoh lawakss* :(

dari belakanggg....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ha...ni contoh uniform rasmi KRS..aje giler aku nak pakai camnih dari pagi sampai tengahari..huahuahua~~~

KRS ni special utk secondary school...ditubuhkan di bawah KPM..sekolah rendah tak dek yerk :p cam kureng familiar sket laa...dedulu time2 aku sekolah pon takde unit beruniform KRS...lain2 cam biase laa,,pengakap,,puteri islam,,kadet polis,,kadet bomba,,bla bla bla~~


nih dgn cikgu mila yg comel..dia guru penasihat kadet bomba..segak tak? :)

bila difikir2 semula,,bagos la jugak..mulai dari minggu ni,,aku dah tak payah nak serius berfikir nak gosok baju ape setiap hari RABU. ternyata ianya menjimatkan rotation baju aku kat rak pakaian kerja..hehe..ade jugak hikmahnye..yg penting senantiasa memandangnya dari sudut POSITIF...babaii!!!

Monday, September 19, 2011

RUMAH TERBUKAK!

Maseh lagik dlm mode HARI RAYA... actually aku baru balek dari open house one of my collegue kat tmpat keje nih...menu UTAMA :: LAKSA PENANG,,ROTI PERANCIS dicicah dgn KUAH LAUK KAMBING...

nih dah kekenyangan..tinggal nak mengembek jek,,hehe...sori la ea,,tak sempat nak amek gambao...dek terpesona ngan umah tuan tanah yg sunggoh besaooo~~dengar2 nyer..harganya mencecah 1/2 juta~~
last week pon gi open house gak,time2 mcm ni r...lepas keje... rumah nya pon besaooo~~sekali lagik,,aku terkesima sampai x sempat nak kuarkan BB..haha~~ lagipon dah tak rajen update blog,,so malas nak amek pic persekitaran~~ ape2 pon...selamat ke open house sumer kawan2..makan ingat2 lah yer...menu sumer mmg sodappp..kesihatan perlu juga dijaga..babai~~~