Thursday, June 30, 2011

Now u see,,now u don't!

Betapa bersemak nye meja biler kerja data dicampur adokkan dgn teaching...lihatlah dunia~~~



dan lagiiiiii>>>>

*ini kalau kucing ker,,tikus tengok nih,,syokk seyy wat parti!!~~*

Baru nak duduk kejap,,dah kena pegi kelas...tak dpt fokus dan buat satu2 keje sampai habes...huhu~~~

so...perlu perubahan...menggunakan kuasa di hujung jari....tingggggg!!!



Tidak ada lagik kertas2 memo dan data2 yg bersepah....ke manakah gerangan semuanya???telah ku buang susun rapi2 mengikut priority...



ahhhaa,,tak ler sekemas mana,,tapi boleh la.... :)

Wednesday, June 29, 2011

SINIS!

Tak suka dgn pandangan sinis yg diberikan! Bukan saya nak menyebokkkk pon masuk...dah boss yg mintak data,,saya hantarkan je la...saya taula meeting ni utk barisan2 berpangkat besar...tak yah lah tengok dgn muka sinis mcm tu..saya taw pintu keluar...huhu~~~ elehhhh... :p

S E B U K!

huhu..bukan sebuk menyebuk,,tapi SIBUKKKK....as usual hujung hujung bulan...tutup kedai data. Tweet pon tak sempat..tapi sempatla ber'blogging'..hak2. berita baiknya,,,lu'lu akan pulang ke pangkal jalan berkhidmat bermula 7 julai..syiookkk seyyy!!! cumanya sbb bulan jun ni pertengahan tahun,,so data2 penting sumer akan secara pukal melambak perlu dihantar...bukan senang nak mintak data kat guru2 yg lain...bg dateline dari minggu lepas,,ade gak yg tak hantar2 data...so,,aku susah nak gabung data..tu blom kira data ralat lagi tuh...da la hantar data lambat,,pastu RALAT  la pulak...rasa nk balik tido je lagi bagos...hehe...

Friday, June 24, 2011

Kursus Data...

Last week 3 hari aku takde kat sekolah...aku kurus kursus data kat BTP Johor..nak tahu kat mana??yok kita tengok!

*view di ambil dari traffic light.sorry ea,,tak leh nak dapat view yg cantik..*
Inilah tempat jin bertendang aku kursus tu....BAHAGIAN TEKNOLOGI PENDIDIKAN...maklum lah..namanya kursus data,,ala2 teknologi la kan....

sepatotnya si lu'lu yg pergi..dia guru data sekolah,,tapi,,dah dia masih dlm bersuka ria pantang bersalin,,nak tak nak aku lah comei ni kena pegi menggantikan diri dia..ahaks!
korang mesti curious saperkah wanita yg bernama lu'lu atau nama sebenar Loo kan??kalau korang tak hengen nak taw,aku ttp nak bagitaw gak,,sukalah,,blog aku kan :p hahaha! i present to you...mrs.Loo...


*ha,,tu dia...puan loo,,partner atau geng data aku kat sekolah,,sejak dia cuti,,aku dok sorang2 kat lab..sangat lonely...huhu*
 nak tengok pic aku tak?? suka atau tak,,hambek nihhhhh!!!!


*aisey,,lighting pic ada kureng sket r...tu la saya...(malu)*
kay,,back to the topic..kursus...
kursus 3 hari makan minom dan penginapan di tanggong oleh jabatan...tapi aku berulang alik,,maklom,,takot sayang suami~~haha!

tak bnyk pic leh diupload..segan r...nk kuar kan Berry beryy i nak amik pic..hehe..paling best mestilah tang MAKANNNNN~~~ tapi as usual,,bile sampai bab makan aku jadik lupa diri sekejap..so ini saje utk tontonan korang....


*licin wokkkk*
makanan buffet,,so segan la kan nak amek gambo,,cam haper je..lagi pon kat situ sumer cikgu data,,aku jek yg terselit cikgu ict..malu2 meow la~~~ :p jom tengok pic lagik..



*ni landskap ke surau..cantik kan??*
Ni je la yer yg dapat aku share wat cuci mata uolz...yg pastinya,,bnyk knowledge yg aku dpt especially database...alhamdulillah~~

i'm injured....

lihat kaki ku yg da tak comei ini....

inilah hasil nya bila anda terjirus air panas menggegelak ke diri anda...actually,,aku nak mandi bancuh air teh..sekali terjirus diri sendiri..sob sob sob....

kejadian berlaku di rumah mbah mu SS,,biasela..dah nak kena kan...havoc gakla sekejap suasana...bila kena tros mak mertua aku suh sapu ngan colgate,,dia sapukan lagi taw,,ko hader??kih3x..pahtu bapak mertua aku lak suh sapu ngan minyak gamat..ish3x..sayang jugak mereka kat aku,,huahuahua~~~~

dua ke tiga hari tak muncul ape2,,aku rasa cam kebal jugakla kulit kaki aku nih,,masuk hari ke 4,,mula terasa miang gatal2..tanpa ku sedari aku tergarok la jugak..mane leh tahan wokkk.....yg pastinya kerana luka di kaki,,3 hari i tutup dapor wokeh...hahaha,,apa kaitan kaki ngan dapo aku pon tak pasti..dan dengan tak rela hati SS belanja makan kat luar utk 3 hari...yahooooo!!!!!

Sunday, June 19, 2011

SELAMAT HARI BAPA~~



UTK SEMUA BAPA2 DI DUNIA...TERISTIMEWA UTK 3 LELAKI DLM HIDUP i ,,MEREKA LAH YG BNYAK MENYOKONG DIRI i...

SO THIS HAPPY FATHER'S DAY SPECIAL GOES TO MY FATHER,,mr.mohamad borhan bin haji ali..YOU'RE SUPERB FOR RAISING ME UP..MY FATHER-IN-LAW mr.rahmat bin shukor..SPORTING FATHER IN LAW I'VE EVER MET and FATHER TO MY DAUGHTERZ mr.faizal riza..THANKS FOR ALWAYS BEING THERE FOR ME N OUR KIDZ....peace yooo!

Thursday, June 16, 2011

jimmy oh jimmy~

Nak ajak uolz gosip sket..hehe..actually citer ni dah lama la jugak,,i jek yg jakon sket..
hmm,pasal JIMMY choo SHANLEY,, pengacara yg terkenal dgn tagline yezzzzaaaa~~huhu
*source from internet*


Pasal luahan hati dia..cian..kalau uolz baca dari site BEAUTIFULNARA ni,panjang la jugak rintihan hati dia yg kecewa...Tapi i berminat ngan paragraph ni ::

'Di rumah itu semua saya sediakan, bahkan makan minum pun saya yang buatkan. Kain baju, saya hantar dobi. Dia tak perlu buat apa-apa dan saya tak kisah asalkan dia gembira. Bangun pagi, sarapan sudah terhidang. Namun, dia lari juga dari saya. Apa lagi perlu saya buat untuk menambat hatinya, bingung jadinya.'


huiiyoo,,punyala syiokk wok! Bayangkn la betapa baiknye jimmy ni melayan isteri dia..tapi jgnkan jimmy yg bingung,,i pon ikot bengong bingung memikirkan ape yg sebenarnya tak kena..

Takkan la si jimmy ni dolu2 jahat ala2 #Seth Tan dlm citer NORA ELENA..sampai wifey dia marah sangat...huk3x..i da termelalut daa....apa2 p0n tepok dada tanya selera..kita sbgi org luar tak bole la sewenang2 nye menjustifikasikn pihak mana yg betol atau salah..semoga kita semua dapat suatu pengalaman yg baru dan dapat dimanfaatkn dlm kehidupan kita kelak...insyaallah...