Wednesday, April 20, 2011

Cliche

A :: Sejak dia masok pagi,,dia dah sombong,,tak pandang dah kita~~"

ergh,,,can't take this kind of joke...first,,,yes- i laugh,,,second,, i laugh again,,,third,, laugh again,,,fourth,,fifth,,should I laugh???

Come on,,if u're running out of ideas everytimes u bump over me,,could u just smile instead of saying this cliche line??  You can ask about my cat,,(even I don't have one),,my lunch,,or anything..i'm happy to answer it..Pity on me... :(

Keje utk dua org...

lately,,i buat kerja utk dua org sekaligus sbb partner i lu'lu (nama timangan) dah start maternity leave.....soo,,,kerja aku tetap remain as usual,,,plus kerja lu'lu....hebat tak?? boleh tak kalau gaji p0n aku nak standard gaji dua org punyer??hahaha! does it make sense,,,boss????

Tuesday, April 19, 2011

FB vs Twitter

FB ke Twitter?? Lately rasa mcm dah me'nyampah' atau boleh dikatakan me'luat' layan FB..tak taw la kenapa....munkin aku dah jumpa laman baru(actually laman lama) iaitu Twitter,,so skrg lebih senang ber'tweeting' saje...walaupon kekadang aku rasa mcm aku syok sendri ber'tweeting' tapi aku tetap rasa best! Lagi senang kot ber'tweet'...moreover,,aku leh taw perkembangan dan pergerakan artis2 yg aku 'follow'...mereka p0n manusia biase juga..menjalani kehidupan seharian....so....let's tweet!

Saturday, April 2, 2011

window soppin'

Since today x keje,,cam biase SS ajak kuar..pepagi kami dah kuar kononnye nak g sarapan,,dlm k0l 9.00. Tak taw ke mana arah tujuan,,SS takcakap pn cuma dia kata bawak susu kaisah,,takut terlencong jauh!
*masuk h/way kempas.SS ajak breakfast kat kampung melayu...* 
*siap breakfast,,ni la tempat yg kami nak tuju..bukan rumah tu yer,,bangunan belakang rumah tu.KSL CITY*  
hm...ape lagi..ber'ayi ayi' kaisah dgn kakak2 nya kegembiraan...
*ape2 hal,,posing dolu yer...oii.kaisah!! sini la!!!*
hish,,p0nat tul melayan 3 anak dara nih...zaman sekarang,,bukan budak lelaki je aktif,,budak p0npuan p0n same je...letih nak mengejar dan menguruskan diaowg. =)

*posing lagik!*
Penat dah round2 SS ajak gi.....
*persada Johorr...ade PC fair..yok!*
Perghh,,ramai betul org! dah la parking 5 hengget..malas nak parking jauh..al-maklom,,bawak anak2 ni leceh kalau parking jaoh..kalau aku berdua ngan SS,,kitaowg parking kat kotaraya jek..takpela..dah la tuh..crowd kat dalam penoh giler!tak berani nak lepaskan kaisah jalan sendiri,,confirm hilang..so,,bergilir2 la aku dukong ngan SS..dapat apa yg dicari(SS cari barang laptop),,kami p0n blaahhhh..budget nak makan lunch kat mana2 restoran tapi kaisah pulak tdo..penat sunggoh dia dari pagi berjalan..last2 balek saja...memandangkan aku p0n dah penat + lapo,,memang tak sempat ler nak masak nasik kan??SS suh masak maggi goreng dan ayam goreng je..tak sempat yer nak amek gambo,,yg pastinya licin,,ini saje yg tinggal,,air sirap p0ng habes!

*burppp,,,alhamdulillah~~*
okay,,bai bai,,jumpa nanti di entry seterusnyer~~

Crazy about Weekends!

Lately,,aku giler bangeeettt menanti cuti sabtu n ahad,,in fact kalau hari2 cuti lagi bagos!! Tak tau lah semangat kerja macam dah fade away bersama angin sepoi2 bahasa~~~hahaha,,ade tak opsyen pencen umor 30 tahun??kalau ade aku rasa aku la org yg pertama hapdate borang..he he~~~So,,janganla tanya yer kenapa aku jadi begini,,aku p0ng tak taw..tapi munkin w/load (yg takde kena mengena dengan bidang mengajar) yg makin bertambah2..boss plak lebih dari satu,,dua,,tiga,,masing2 memberi arahan2 yg datang bersama2 dgn dateline...huhu~~

Last friday memang plot climax ke'buhsan'an aku biler sharp 12.15 aku chow balekk tanpa menoleh ke belakang...meninggalkan kerja2 terbengkalai begitu saje..yg penting,,buku rekod aku completed dan dah hantar..itu priority kan??Kesannya??aku rasa ke'puas'an yg amat sangat!! Kebiasaannye,,aku akan datang balek kul 2..sambong keje dlm sejam dua...tapi...ntahlah~~

soo,,the happiest part is dua hari cuti(sabtu n ahad),,sori ea,,aku memang jakon sket kalau sabtu cuti...he he,,biasenye sabtu payah dapat cuti...penoh ngan aktiviti2 yg ntah haper2..itu p0n dengar2 ade jugak rakan2 yg kena datang bersidang hari nih..(seb baekkkk aku tak terlibat!!) sian mereka,,lebeh2 lagik yg ade anak2 kecik..sesunggohnyer,,aku amat memahami~~~

TETAPI...petang semalam boss aku (diulangi,,aku banyak boss yer) 'sms' suh datang hari ahad tgk budak2 wat latihan kawad...hm...katenye org yg sepatutnya in charge terpaksa balek kampong...biler tanya SS merangkap manager aku,,dia kata takpelaa....huiii,,lega hati aku..yela,,sbg isteri kenala tnya suami...selalunya dia akan komplen klu ahad keje atau bila aku kerja lebey masa...tapi kali ni dia beri kebenaran dan offer nak temankan lagik ...i lappp uuuu~~~

So...takde la maknenye cuti weekends kan....takpe la..yg penting SS x komplen,,itu dah lebih dari cukup~~