Thursday, March 31, 2011

A S A M G A R A M

Actually i'm quite blurred to choose the perfect title for this entry,,then,,coz i'm gonna share with u guyz about marriage; life as a wife...i think Asam Garam is the besttt !

For the last two days i felt so happy coz SS was MC...dun worry,,nothin serious with him,,it's juz an infection in his eyes the moment when he woke up from sleep..

*source from internet*

so...the best part was he came and fetched me everyday....manja tak sayer???he he...
but then,,staying alone at home make him realized how busy I am when I have to make sure everything as in planned,,children,,workload,,housechores,,,I'm so happy coz he  lighten my burden by cleaned up the house and helped Pearl packed up her books,,look after kaisah while I way busy in the kitchen~~~~

Marriage is a BIG thing that you have to commit 100% ...tolerate,,caring,,co-operation are very important..Sometimes Men did not get it even u said it for hundred times...but,,dun give up,,one day they will understand you,,till then,,be PATIENT,,PATIENT and PATIENT... =)

Wednesday, March 30, 2011

Tuala Wanita

ha,,ni kes tuala wanita lak...euwww,,ngeri jugak ler....ce tengok..

*source from internet*

brand haper ntah??aku tak pernah pulak jumpa,,,


*source from internet*


ce tengok lagik yg di bulatkan itu....maaakk,,aiii! ulat sampah tu!!! so,,pas ni klu nak pakai,,raba2 la dolu yer..hahaha!

SITI NURHALIZA LA PLAK~~~

He he,,lately nih,,aku rajin la plak review citer2 artis masa kini..saje la kan....tengok2 punye tengok,,terpanggil plak diri ni nak share pasal artis kegemaran ramai dAto' CT....betul ke dia mengandung seperti yg tertera di >> beautiful nara<< ni??hm,,pandai2 je diaowg nih,,kalau betol..alhamdulillah lah,,tapi klu tak betol??sian org tu,,manela taw dia baru lepas makan banyak sebelom datang show,,so ade munceeet sket la kan???korang nilai la sendiri,,kui3x~~~


*source from internet*


Tuesday, March 29, 2011

Aktor Zul Huzaimy bercerai??

*source from internet*

Aku memang suka pelakon nih,,pada aku dia versatile..menurut pandangan aku yg tak bertauliah ni,,(he..he..) dia berjaya melakonkan watak sedih,,jahat,,kiranya setiap kali dia berlakon tak kira la watak apa pon,,mesti aku feel lah! SS p0n minat gak dgn lakonan dia..memula pembabitan dia,,aku ingat dia ni bujang...later aku realize yg dia dah kahwin dan ade anak satu...baguslah..w/pon citer family dia rasanya aku tak pernah dgr dlm mana2 zine sebelom ni..munkin dia mcm rosyam nor yg tak suka spotlight pada family dia..

Tapi,berita yg aku dpt dari>> beautiful nara <<ni tak best plak,,pasal mereka yg sebenarnya dah bercerai since Julai 2010...alaaaaah,,,,tak bestnyer~~~so,,korang klik la yer kat source yg aku dah link kan tu utk berita lanjut....(*_*)

Interesting info

Ade info yg aku rasa agak menarik utk dishare bersama2....yokkk! Info ni aku dapat dari blog ::  aku-sempoi ,,actually ade 50 lists,,tapi aku choose list yg aku rasa menarik tertarik the bom,,kay!

# Sebelum Masehi, Bahasa Inggerisnya adalah B.C (Before Christ). Setelah Masehi adalah A.D (Anno Domini). (ye kewww??)

# Julius Caesar tewas dengan 23 tikaman.(huh,,kebal sunggoh!)

# Nama mobil Nissan berasal dari bahasa Jepun iaitu Ni : 2 dan San : 3. Nissan : 23 (okay..)

# Semut dapat mengangkat beban 50 kali daripada berat tubuhnya sendiri. (owhh,,terror sunggoh!)

# Kita bernafas kira-kira 23,000 kali setiap hari.(okay,,aku tak pernah kira!)

# Lelaki kehilangan 40 helai rambut setiap hari manakala wanita sebanyak 70 helai.(kesian,,wanita)

# Seseorang masih dalam keadaan sedar selama 8 saat setelah dipenggal kepalanya.(info yg menakutkan!)

# Coklat dapat membunuh anjing kerana ia dapat mempengaruhi jantung dan susunan sarafnya.(okay,,jgn bagi anjing makan coklat yer~~~)

# Jika bersin terlalu kuat boleh meretakkan tulang telinga. Jika mencuba menahan bersin, boleh mengalami pecah pembuluh nadi di kepala serta leher dan terus mati . Jika mata dipaksa terbuka di saat bersin, bola mata kita boleh melompat keluar.(huiiyoo,,dun try this at home~~)
=================================================================

G E E K

G E E K,,...rasa cam serba tak kena la hari nih,,,munkin sebab tgh imbalance hormone kowt...rasa cam apa yg aku pakai,,apa yg aku cakap sumer serba tak kena...minda dan fizikal tak bersatu hati...(bole gitu??)  Pernah tak korang rasa macam tu,,cam B A D  D A Y la,,,tak baek,,,mana ade hari yg tak baek,,kan...sumer hari bagos....betul tak??

Tapi honestly,,ghupe itu la yg aku rasa,,cam tak best betol...hilang level of confidence kejap...yg obvious dapat ku rasa kan biler aku masok kelas masa akhir tadik,,,ntah haper yg aku merepek p0ng aku tak taw!!!ha ha ha ha,,yok ketawakan diriku....serious dowh,,,,ke'geek'kannye sangat terasa~~~ kekekekekkkk!! Aku tengah mengajar,,bercakap punya bercakap..(speaking tuh...) suddenly,,, aku  L O S T !!!!! hilang punca!!! tak smooth langs0ng!! kalau lecturer aku tengok musti dia tergolekk2 ketawakan aku...cam org bangladesh cakap english!! hak3xxxx~~~~~~aku rasa students p0ng pelik tengok aku! ngeh3x~~~ chowww!

Tuesday, March 22, 2011

P E R A S A N !!!!! huh!

Pernah tak korang feel situation nih,,,,

Sumpah memang korang tak kenal orang tuh,,TAPI,,DIA PERASAN YG KO KENAL DIA!! (hello,,ko hengat ko tu glamer kewwww???)

Korang tak pernah berurusan,,bercakap atau ape2 la dgn dia(nama dia p0n korang tak tahu),,,TAPI DIA KATA KORANG TAK SUKA DIA????

Ape perasaan korang biler korang berjumpa dengan makhluk tuhan seperti itu???? DAN DIA DENGAN BANGGA NYA MENYEBARKAN CERITA YG KORANG TAK SUKA DIA SEJAK DUA TAHUN LEPAS???????

Memang lakn*t betul manusia macam tuh!! adekah korang dgn muka senyum dan cantik jelita menerima kenyataan ini??Kat dalam hati aku nih,,memang sebakul dah aku sumpah menyeranah,,sumer perkataan menyumpah memang dah berantur cantik kat mulut aku yg kiut nih,,cuma tunggu utk panggilan keluar je! tapi aku takla BOD*H mcm dia tuh! Tak kuasa nak gila glam nih! Sesunggohnye,,tahniah kepada diri ini yg malas nak layan.. Rupa2 nye tahap keSABAR an aku nih tinggi rupanya...nak taw citer sebenar??

Korang hengat tak entry aku previously pasal student yg tendang pintu tuh??(kalau tak hengat,,review balik yer blog aku)...boleh dia dan koncu2 dia(ceh,,ader backup konon) kata kat cikgu dia,,yg aku memang aim dia since last two years...sebab tu aku carik pasal dgn dia! helllooooooo,,,last two years,,,(masa tuh dia form 2) time table aku penoh 5 classes teaching English for Form One okay! Kalau tak caya,,sila rujuk jadual kelas aku dgn KP aku! ntah biler masa aku mengajar dia,,berurusan dengan dia,,aku p0n tak tahu! In fact,,aku rasa itulah kali pertama aku tengok dia... wat makes he thinks that i hold a grudge with him??

Penat aku perah kepala hotak aku nih,,memikirkan bila tahun aku jumpa dia,,rumah sukan??? nope,,,kelab komputer??nope,,pengakap??nope,,for godsake,,i never deal with u la mangkoookk sebelom nih! dan yg bestnyer,,kawan dia kata kat member aku,,dia memang suka jalan camtuh,,tendang2 pintu????hellooo???ko nih bod*h ke haper??? doesn't make sense at all! kalau nak cover member or nak cover diri sendiri p0n,,agak2 la yer...ko hanya menampakkan kejahilan dan kebod*han (sekali lagi) sahaja di mata aku!

Mendidih sey jiwa aku! serious dowh,,memang P to the E R A S A A N!!! huh,,,seyes memang ko ni meroyan agaknyer~~~huh...god..please keep his face away from me!

Monday, March 21, 2011

M O N D A Y !

hello Monday!

Again,,,Monday datang lagik,,selepas seminggu bercuti...best sunggoh cuti! i'm looking forward for the next holidays in May. So,,for the time being,,work,,work,,and work! Workload yg banyak menanti...Hari ni,,aku da start pencarian bintang sunsilk pemain2 bola jaring ku,,kami akan memulakan training
S e L a S A which means esok yerrr...actually hari nih diaowg sumer da bawak baju..semangat sunggoh!!! aku bukan lah jurulatih yer,,aku cuma pengurus yg dah memang sedia kurus pon..he he...coach nyer sorang jek,,aku mintak tenaga luar(calon memang ada dan sedia berkhidmat),,kate boss tak cukup budget nak bayar org luar,,kwang3x~~~huh,,selagik diaowg boleh pull out our kudrat,,memang diaowg akan guna kan sebaek munkin! kesian,,coach nyer mak buyong,,,aku ni plak jenis yg tak berapa nak sampai hati w/pon org selalu sampai hati kat aku...hahahahah~~~~peace!

Saturday, March 19, 2011

B O H S AN

bosannyerrr malam minggu sesorang kt umah. SS kije,,kaisah tdo,pearl n emerald ikot nenek...tapi mlm ni aku tgk info TV bnyk citer best...tapinya menonton sorang2..harap je TV besar tapi tgk sorang2~~~huhuhu~~~

@ M A R T

Pernak dengar tak @ Mart?? Utk warga2 area Kempas mungkin tau yg pasaraya @ Mart sudah dibuka dan mula beroperasi sejak bulan nih, March. SS really good at this...memang kaki shoppin jalan...pantang jek ada tempat baru,,dia musti nak pegi...SO, atas alasan nak beli lauk,,kami bertiga (aku ,,SS dan Kaisah) p0n ke sana pagi tadi.....

*dari parking lot*
Since tempat ni baru sajek dibuka,,first impression aku rasa menyesal plak datang sebab banyak lot2 gerai yg bel0m beroperasi~~
*nampak tak kosong..*
*seee....takde org ke nak sewa berniaga kat cni???*

Jom tengok kat tempat jual ikan plak...

*kosong....* 
Menyumpah jugak dalam hati,,,sekali tengok jam,,patotla kosong,,,baru pukul 9.30 pagi...peniaga2 belum punch in lagik daaaa~~~~hahahahaha!!!!!Tapi ade jugakla yg da bukak...tanpa membuang masa,,kami p0n mula membeliiii~~~
*mula2 beli ikan,,kembong batu,,favourite tuh,,goreng p0n sodappp..*
Tentang harga,,tak berani la nak komen,,sebab pagi lagi kan,,pastu tak banyak gerai yg bukak,,so takleh nak compare harga~~~seterusnyeeee...
*sutunnnn~~~* 
*banyak barang,,x larat nak pegang,,yok amek troli..SS kata,,best tolak troli kat cni sbb sumer troli baru2,,,perjalanan sunggoh lancar sekali! ;-)* 
*minah ni cam biase,,aktiviti kegemaran dia,,,tolak troli!*
*SS carik accessories utk gadgetnyer*
*ni la rupenye yg SS carik..*
 Pusing punyer pusing,,mesti la penat kan??biler penat,,mestila nak balek,,,so...babai @Mart,,nak balek dan masak utk makan tengahari.... =)



Friday, March 18, 2011

Tugas seorang I B U

Entry kali ni aku share banyak sikit pasal tugas2 seorang ibu sepanjang aku bergelar ibu for the past SEVEN years~~~~ Lima tahun lepas aku rasa tugas ni taklah berat sangat,,setakat jaga anak,,bagi makan,,buat susu,,salinkan pakaian,,,sebenarnya itu semua adalah basic saje..sekarang baru aku rasa the real tugas seorang ibu...M E N D I D I K...dengar macam remeh kan?? mendidik/ mendisiplinkan anak bukan kerja yg senang...wise man says" anak2 adalah cermin bagi ibu bapa"...so kalau nak tahu mcm mana diri kita,,tengoklah pada anak2... Banyak kali aku pesan pada SS,,tapi dia mcm endah tak endah,,mungkin dia fikir anak2 dia kecik lagi...

Memang aku nampak sekarang,,kalau aku membaca,,anak2 p0n akan sebuk ambil buku dan membaca,,kalau aku menanda buku sekolah,,mereka akan juga menanda buku conteng mereka termasoklah kaisah yg kecik..Tapi dalam rumah ni ada dua pengaruh besar,,samada aku atau SS sendiri....Kalau aku cuba mengamalkan aktiviti2 yg baek utk anak2 ikuti,,tapi SS dgn aktiviti tidor,,,tengok TV,,,baring,,,,cuba korang bayangkan,,jika diberi pilihan,,anak2 aku nak ikot cara aku atau SS???????????????????????????????


kadang2 rasa frust sesangat...sebab penat memang penat...senang betul jadi ayah ni,,pegi keje,,beli keperluan barang2.........titik! Berapa ramai la suami2 di luar sana yg betul2 berkongsi beban membesar dan mendidik anak bersama2 isteri????masihkah ada lagik spesis2 yg sebegini?????????????????????????????????????????????????????????????Rasa sentap bile tetiba SS tanya pada aku "kenapa emerald masih tak pandai membaca lagi??" Seolah2 dah jadi hukum alam atau dah termaktub dalam kitab yg tugas2 itu sumer ditanggung dan terbeban di bahu seorang ibu??????????jika berjaya,,org senang kata,,"alah,,anak cikgu..memangla..." tapi bila tak berjaya,,"anak cikgu p0n tak lulus,,ape lagi kita2 yg bukan cikgu..." huh~~~~~~

Yang pastinya,,,si suami bile anak nya pandai membaca bukan maen kembang lubang hidong dgn rasa bangga,,sehingga terlupa tonggak belakang kejayaan sebenarnya adalah sang isteri,,tapi biler anak2 tidak pandai membaca,,laju saja menuding ke arah si isteri,,menyatakan isteri yg tidak menjalankan tugas seolah2 sang suami saja seorang diri yg sibuk keluar rumah mencari rezeki sehingga terlupa sang isteri juga keluar bersama2 mencari rezeki....Sesunggohnya memang layak sesangat isteri dimanjakan dan dihargai setelah banyak pengorbaan yg dilakukan....mungkin ada yg tak faham dgn situasi seperti ini,,,perjalanan maseh jauh,,,everyday is a learning process,,terletak pada cara kita utk membiasakan diri dengan perubahan2 serta cabaran2 yg mendatang,,pendek kata.."tepuk dada,,tanya selera"....chowww!!!!

Thursday, March 17, 2011

Cuti Sekolah

Rasa macam lame plak x update blog. Sori yer,,,aku memang memanfaatkan sehabes baek cuti seminggu nih...actually tak g mane2 pon,,,nak g melancong tapi duit takde SS keje..so fokus lebeh kepada pelajaran anak2. Nak jadik citer,,hari selasa lepas kaisah demam,,,baek demam,,sambong emerald plak demam..budak2 nih nak demam pandai plak pilih hari yg aku tak keje...so..melancong ke klinik je la~~~

*pagi2 dah terpacak kat klinik..patient pertama*
Lepas baek demam nih kaisah nakal aktif semacam la...tak nak tido,,nak dukong jek,,pahtu suka kacau kakak2 dia especially emerald. Agaknye dia lepas geram masa demam hari tuh asek tido jek..
*tengok la nih,,kacau mama dia nak lipat baju..aku serkop jek ngan tudong,,padan muka!*
*study time*
Ni la aktiviti utama budak2 nih cuti sekolah. Masa nih emerald tdo sebab dia demam. Tapi aku memang pull out Pearl utk study. Si kaisah cam biase,,menyebokkk jek..tengok jari telunjuk dia tu,,dia nak yg kakak dia punya jugak! Hm,,hari2 asek ajar anak org,,cuti ni barula aku realize weaknesses anak2 aku dlm pembelajaran mereka..especially emerald...dia memang perlu 100% guidance. Pearl okay sket,,tapi still kena observe especially subjek Mathematics.

*menikmati minom petang sandwich telor*
So,,as usual aktiviti utama aku ialah cooking! Lengkap meal harian dgn breakfast,,lunch,,tea time and dinner! Semalam utk tea time aku goreng mee..licin! Seronok tgk budak and bapak budak makan..lagi2 biler dapat pujian dari SS dan anak2. he he,,kembang jugakla hidong aku yg sememangnyer dah sedia kembang nih! Petang tadik aku wat sandwich telor..tengok dia org makan,,,fokus sunggoh...

*sambil makan pearl wat lawak!*
.
.
.
.
*kaisah tak leh handle tgk muka kakak dia yg poyo*
Itu saje yg dapat aku share utk kali ni..nanti klu ade citer best aku update lagik yer..bye!

Sunday, March 13, 2011

printing o printing

tengok masa sekarang...da pukul 1.41 pagi,,malam minggu....sepat0tnyer malam2 mcm nih org T I D O or g jejalan mane2,,tapi aku maseh setia dok depan komputer n printer aku..hu hu hu~~~~ni la kije aku sekarang,,print sijil utk budak2 language camp yg berlangsung hari ni sabtu n ahad...esok dah sesi penyerahan sijil...bukan semalam2 tak nak print,,tapi baru tadi leh dapat actual list peserta kursus...kalau print awal2,,watnyer budak tu tak datang,,rugi la wooooo~~~he he..kay,,nak sambong print,,,,bye,,beautiful!chowwww!

Friday, March 11, 2011

KERETA r o s a k!

hm,,,,semalam,,nak jadik citer,,kete ku rosak di tepi jalan(sikit lagik nak sampai umah)...hampeh mampeh toll! ni bukan first time,,rase2nya da dua tiga kali jugak la....tapi ini julung2 kalinye aku yg terkena lak time nak balek sekolah...masa tu aku n anak2 jek dlm kete..tapi aku bersyukur sgt2 sebab timing nye memang cantek,,,aku sempat bawak kete ke tepi jalan....yela,,,dari problem di tengah2 jalan atau kat traffic light tak ke haru????huh,,,nak taw mengapa mengeluh???rabak mabak (peribahasa baru aku) wit oiiii,,,terbang bersama2 angin hampir RM 700 begitu sajek....rasenye baru lagik harituh kete tu makan RM 300,,sebelumnye lagik masalah yg sama RM 400...huh,,memang ler aku mengeluh kan????

w/mcm mane pon tahniah la utk adek ipar aku si cerin yg telah teros tiba di tempat kejadian...he he...aku p0n dah blurr mase tuh...kalau boleh satu kampong aku nak tepon,,tapiii,,kredit handphone perlu dimanfaatkan sebaek mungkin! tengahari tadi lepas sekolah...SS bersama aku dan Pearl(tak pasal2 minah ni p0ng terbabet sama) menanti kereta kami disiapkan...
*sambil tggu minah nih sempat berangan lagik*
*tawa dalam tangesan~~~SS makan p0n tak lalu,,,aku ajak g makan dia x nak,,aku gi jek ngan pearl kat restoran sebelah tu,,,dulik! waktu hepi kita makan,,waktu sedih mesti la makan jugak! he he*
*okay,,tuan tanah nak interframe jap,,*
Begitu lah kisah hari ini dan semalam..isk3x...alhamdulillah...segala2 nye telah kembali normal...adat putaran hidup....kami diuji....ya allah...kuatkanlah hati kami,,dan permudahkanlah urusan kami...amin~~~~

Outing BER 3

Last Sunday,,,aku,,SS and Kaisah outing bersama tanpa Pearl dan Emerald..Anak dara dua org aku tuh ikut nenek n atok dia hantar ucu balek ke UiTM...selalunya musti kami keluar ber5,,rasa laen plak biler ber3...terasa macam zaman2 anak satu pulak! serius kalau org tengok,,musti org ingat kami baru anak satu..he he..
*kaisah spt biasa menolak stroller masok ke destinasi* 
*nampak gaya mcm SS nak soppin jek!*
*hasil soppin SS---man's stuff*
*kaisah wat muke*
*boleh pandang2,,jgn pegang2*
*kay,,yg ni leh pegang*
so,,,otw nak balek tu nenek called bagtaw da nak sampai,,kami2 p0n berkumpul di mamak @setia~~~
*layan bola beb,,manchester VS liverfool pool,,he he*
*adek nak aperrr???muncung panjangggg*
separuh masa game,,kami p0n bersurai,,,,esoknye nak kije,,anak2 nak sekolah,,atok p0n nak balek....so....mase utk tidoooo!

Thursday, March 10, 2011

S A N T A I..no pressure

best betol hari ni,,aku di'relief'kan (tak payah masok kelas yer) sebab kena tggu technician2 dari jabatan menjalankan kerja penyelenggaraan di makmal komputer...best kan???? best giler,,yeehaaa...nampak tak aku sedang menari2 sambil berguling2???huhuhuuhu~~~ budak2 tech ni plak jenis yg poyos moyos,,mula2 nampak skema cam takot2,,tapi biler 30 minit berlalu dia tgk aku cam x kesah jek,,,apelagik....tros bilik aku ni jadik bilik berkaraoke.....hm,,,sukati ko la labu,,nak bukak lagu kuat2 kew...aku taw korang buhsan kan melayan tahap pencapaian komputer2 kat bilek ni yg sunggoh lembab bersopan santun ala2 hidup segan mati tak mau...kui3x...at the moment,,lagu 'kamelia' tgh berkumandang ....live sunggoh bilek aku sekarang nih~~~~~ yeeehaaaa!

Wednesday, March 9, 2011

M A L A S M A S A K

seperti mana title entry aku,,gitula rupanyer...bayangkan,,dalam hujan2 yg lebat hari ni balek kerja,,(payung tertinggal)bersama2 dgn 3 anak di dalam kereta,,perlukah aku memberhentikan kereta di tepi kedai semata2 nak membeli bawang dan lauk utk masak makan malam??????? --stok barang dapo telah kehabisan bermula hari ni,,harap maklum..

yessss,,memang itulah rutin harian aku,,,balek kerja teros memasak,,sambel memasak basoh baju...lepas memasak,,sapu sampah,,mop,,sidai baju ,,suap anak2 makan,,pahtu check kerja sekolah anak2,,tengok mane2 yg perlu dibantu dan diberi perhatian,,pastikan mereka mengaji,,solat,,gosok baju utk esok,,kemas beg sekolah anak ikot jadual hari esok,,,bla bla bla....itu belom selingan2 iklan seperti kaisah berak(sori,,ayat kurang sopan),,anak2 nak susu,,kaisah mengada2 nak mintak dukong,,kaisah bongkar rak buku sekolah,,kaisah panjat kerusi/meja makan....kaisah panjat tangga,,kaisah maen sabun basoh baju,,bla bla bla bla~~~~~(SILA BACA DALAM SATU NAPAS YER)...

hebat tak??? beruntong betol SS...balek kerja semua dah siap....utk pengetahuan korang,,SS antara lelaki2 di luar sana yg aku rasa munkin telah disumpah utk TIDAK masok ke dapor...mungkn bile dia masok dapor dia akan bertukarrr menjadi peti ais,,senduk,,mesin basoh,,cawan,,sudu,,pinggan makan atau yg seangkatan dgnnya..So,,hari ni aku nekad utk memanjakan diri supaya tidak memasak! actually SS tak berapa suka isnin-jumaat kami makan luar. SS sangaaaat kedekut suka masakan2 aku,,so,,kalau aku miss tak masak satu hari,,dia akan tanya "kenapa tak masak???" entah syaitan angin ape aku hari nih,,aku memang bertegas dan bernekad utk membuat sumer rutin harian kecuali M A S A K.huhuhu~~~

angin??itulah label yg mak aku bagi kat aku..actually aku ni jenis yg suka motivate diri utk membuat sesuatu,,aku tak suka bagi alasan,,belom buat dah cakap penat,,pada aku itu sumer alasan org yg P E M A L A S! sebab tu biler diberi task tak kira la kerja di rumah atau di tempat kerja,,aku akan sentiasa cuba buat yg terbaek...tapi kadang2 org2 tak  berapa nak menghargai dan teros membuli bila mana aku  x pernah mengeluh or say NO to them..kesian tak kat aku??advantagenyer aku rasa sebab itulah dari dolu sampai sekarang badan aku susah nak naek kot,,tak kiralah berapa banyak aku makan..sebab kalau nak kira2 kaki aku melangkah kat rumah ni sambil mengurus anak2,,rasa2nye dah boleh sampai city square kot hari2...he he..itu belom kira jumlah purata masa tido aku yg memang hari2 tak cukop dek kerana terbangun setiap malam 2-4 kali salin pampers/wat susu utk kaisah...so,,,biler'angin' aku dah sampai,,,inilah yg terjadik...nampak tak????betapa penatnye aku hari2...so,,,biler SS ulang sekali lagik soalan cepumas "kenapa tak masak??"wajarkah kalau aku back hand/sidekick dia???? he he -peace-

A L O N E

dah dua hari lu'lu (partner data) aku duk kat bilik boss sebab kije dia yg banyak.....aku sorang2 dok dalam bilik komputer nih.....aku hidupkan satu suis lampu jek(jimat la sket penggunaan elektrik)... hm,,,kalau aku bawak tilam besok,,takde sorang p0n yg taw....weeeeee~~~~~~~~  =)

Monday, March 7, 2011

T I K T O K

lambat nye masa berlalu..selalu mcm x cukup tangan wat kije..tapi tetibe hari ni mcm x de keje laks~~~actually paper exam students nih dah menimbun depan aku,,separoh kelas gak la aku dah menanda,,cehhh semangat dowhhhhh...

oh yer,,,esok x dela entry sbb aku kena g kursus pentaksir kat smk tun habab kota tinggi....outstation tueeeeee.....he he..yg tak bestnyer aku kena pi sorang2..SS pon kije takleh temankan... = (

E X A M' S W E E K!


*source from internet*

Mulai hari ni,,exam telah p0n bermula...aku memang suker giler  sangat time2 macam nih,,,suasana jadi aman...aku tak perlu terkocoh kacah menyediakn lesson plan,,teaching aids,,minda aku agak tenang sebab tak perlu memikirkan bahan2 utk pnp...minggu ni  aku dapat tumpukan lebeh kepada perkara2 sampingan..contohnyer tanda buku,,masukkan data e-kehadiran sekolah....update file oral pelajar...tak perlu kelam kabot,,,,best kan????best sangat2 sebab client aku minggu ni ialah komputer,,kertas,,printer dan pen. Masok kelas hanya utk beri exam paper,,tggu,,, pastu blahhh...weeeeee~~~~~~

Tapi setiap yg best tu musti ada tak bestnyer kan???? hm...lepas exam mustila tanda paper exam..ha,tang tu yg tak seronok...lebeh2 lagik minggu depan cuti...so memandangkan  paper aku (english) sudah p0n bermula hari ni..(paper ICT hari jumaat...erggghhhhh!),,aku akan pulun giler menanda sebel0m jumaat utk tros bagi marks pada guru kelas.ya..itulah azam aku!  babai~~~~~

Sunday, March 6, 2011

Malam Minggu @ Bazar Karat JB

Time nih aku kuar ngan family SS,,tapi SS takder sebab bertugas utk negara....kitaorg gerak dari hutan bandar dalam kul 10.30...hutan bandar??oh yer,,sebelom jalan2 kat bazar karat,,mustilah isi perot penoh2 dolu...so pilihan dinner utk malam tu ialah chicken chop @hutan bandar...murah je...cumanyer..tempat tu gelap r...nama p0n hutan,kan?? so,,aku nak amek pic2 bagai rasa segan laks dalam kegelapan..yelah..lap lip flash kuar,,kang org kata aku jakon.."memang aku kesah"!biler x pakai flash,,memang gulap gulita,,tak nampak pape..sori ea...

*merel memang suke baju ala2 princess...*
*booth kegemaran kaisah n merel,,mustila mainan.....cian...nak balek aku belikan jugakla bubble pistol RM13..mahal giler! anak ade 3 orang,,13x3=RM39! beli satu jela..kongsi2 maen*



















*tumpang naek je,,jgn mare ha tauke~~~*
*testing only,,x beli puuuuuuunnn*
*ni lah kalau ade anak,,sorang testing,,yg laen p0n nak gak*    











Saturday, March 5, 2011

it's a BIG 'NO'

sorry wokay,,have to say BIG NO-NO to you...even i'm not feeling happy to dissapoint you....

Thursday, March 3, 2011

L E M P A N G Bolehhh???

pernah pekena lempang lempeng?? sedap kan,,cicah ngan sambal atau palin2 p0n ngan gula..ditambah ngan ayer kopi,,memang POWER!!! lempeng tu memang sodap,,tapi yg aku nak citer nih lempeng yg x best...iaitu lempang....

ooowh...sebelom tu aku nak bagitaw,,aku telah berjaya mengemaskini ralat data sekolah sebanyak 2,000 ralat dalam sistem...bukan 20 yer,,2,000/ribu wokay....gembira sebab dapat menyiapkan kerja yg boss favourite(kecik molek orgnyer) aku bagi,,,dan tadi tanpa membuang masa aku suruh lu'lu (panggilan manja partner data aku)meng'sent'kan data ke jabatan,,,(bukan aku taknak sent yer,,tapi broadband aku telah BERTUKARRR kepada berukband yg TAK BOLEH DIHARAP)rasa hidung kembang(memang sentiasa kembang p0nnn) gak,,sebab sekolah jiran ralat nyer 12,000...diulangi...12,000 wokay! yeeeehaaaa! terima kasih kepada lu'lu yg membatu bersama2 membuang masa duduk depan komputer sambil mengklik maklumat2 ralat...

back to topic,,citer lempang melempang nih....nak dijadikan citer,,pagi tadik aku dgn bangganya dan sukacita telah mas0k ke kelas relief. students nih unfamiliar la ngan aku sebab aku x pernah mengajar diaowg..(nightmare) so,,,ader 4 mamat yg perasan hodoh hensem nih dok melepak di jalanan koridor depan kelas...diaowg nampak aku masok kelas,,tapi diaowg wat bodoh bijak seolah2 mereka bukan pelajar dari kelas tu...right after the students in the class ucap selamat,,4 mamak mamat tadik pon masok dgn muke hodoh hensemnyer....so...dia ingat aku saperrr????mentang2 badan aku kecik,,dia ingat boleh makan la.....aku tak bagila masok,,,nak sangat dok luar,,pi r dok luar!(aku berkata dalam hati)  5 minit lepas tu,,aku yg baek hati nih p0n bagi diaowg masok,,sebab aku nak bagi tips pasal exam english next week,,yelaaa...cikgu BI dia lame cuti sakit...so aku cube la nk lempang tolong ape yg patot...(murni sunggoh niat aku)...

di saat aku suruh mereka masok....seorg dpd mereka telah menendang pintu kelas...WTFFFF! ape perasaan korang???aku bukan datang nak mintak duit or mengemis okay,,in fact aku dtg nak bagi korang sesuatu,,,so...budget aku nak nanges la yer,,,sori naik lori yer,,,aku p0n (dgn heels 2 inci setengah) berkata:

APE MASALAH AWAK NIH???SAYA CUMA SURUH AWAK MASOK JE,,,,SIKIT P0N SAYA TAK CUIT/SENTUH AWAK,,YG AWAK NAK TENDANG2 PINTU NI APEHAL????MENTANG2 AWAK BESAR DARI SAYA,,AWAK BUDGET AWAK HEBATT LA YERRR???? SETAKAT TENDANG MACAM TU APA RASA???KUAT LA SIKIT BIAR TANGGAL TERUS PINTU TU,,SETAKAT TENDANG MACAM TADIK,,ANAK SAYA YG 2 TAHUN P0N BOLEH BUAT!!!

* ha..ambek ko!*
aku memang rekod ayat2 maki cinta aku nih,,,nak jek aku lempang budak tu,,seb baek anak orang....itulah anak melayu kite sekarang,,memberontak tak tentu hala...nak tunjuk terror tak tentu pasal!nauzubillah,,semoga dijauhkan dan dipelihara anak2 kita supaya sentiasa menghormati guru..amin





Dipendekkan citer....ade la suara2 dari dlm kelas kata,,diaowg ni gangstarz gengster, cikgu......eleeeeeh..aku p0n dgn bangganye berkata :

" SETAKAT NAK TUNJUK GENGSTER DEPAN SAYE,,APE YG AWAK DAPAT???SAYE TAK TERUJA P0000N!! SEKARANG JUGAK SAYE BOLEH TEPON HUSBAND SAYE DAN SUROH DIA TGGU DEPAN GATE BERSAMA2 POLIS!"

waaaahhh,,,nampak,,nampak,,hebat kan???

tetibe ade sorang budak cakap,,"husband cikgu macam cina kan??saya pernah nampak..."

fuhhh,,,memang point yg tepat sekali (syaabbbasss inspektor sahab,,syaaabbbasss) sebelum aku membidas sekaligus menutup hujah aku...
HA..BETUL LA TUH...INGAT PE??AWAK PUNYER GENGSTER JEK,,HUSBAND SAYE MMG MINGLE AROUND DGN TAI LONG TAW...JGN MAIN2 DGN SAYA!!!

nampak...nampak...tak pasal2 SS tersedak2 kt umah...hahahahahahhahaha!!!!tapi memang serius dowh,,budak tu tak berani angkat muka tengok aku,,wat muka p0n tak,,dia tunduk jek tengok meja dia...hm..x cukup...,,aku tambah lagik..

"TAHUN NI AWAK BERUNTONG YER SAYE TAK AJAR AWAK ENGLISH,,TAKPER,,TGGU TNGKATAN 5 TAHUN DEPAN....SAYA AKN PASTIKAN AWAK MENYESAL KENAL DENGAN MANUSIA BERNAMA PRONO,,,  LEBIH BAEK AWAK BERDOA DARI SEKARANG UTK DAPAT CIKGU ENGLISH LAEN TAHUN DEPAN..."
he he he......padan ngan muka kooo,,,,berlagak lagik depan aku...tapi memang sepatah p0n dia tak menjawab,,,as i mentioned earlier,,dia tunduk jek muka sambil mengeluarkan kertas menyalin topik2 exam yg aku tulis di papan hitam...so...sebelom keluar kelas,,aku ucap selamat utk exam,,dan mendoakan yg terHEBAT utk mereka...tanpa menoleh ke muka mamat tu,,aku p0n blahhh menghala ke kantin kerana kalori ku telah habes terbakar ~~~~~ =)

Wednesday, March 2, 2011

she's leavinggg???


Is she really,,truely,,madly,,deeply to leave us???? Nampak tak pic kat atas tu?? One of the HOT story yg aku dapat hasil gossipan hari nih...ha ha ha,,relax la..gossip tu normal,,sepatah kata lecturer aku,,Dr.Ummul,,"women keep gossiping coz they want to maintain their solidarity"...maksud nye ialah gossip adelah cara yg normal utk para wanita mengekalkan hubungan dan kesamaan antara mereka.....

so,,pic kat atas tu benonye reaksi aku masa first2 aku dengar berita nih dari rakan sekerja..actually aku tak taw perasaan aku ketika ini...suka????sedih???sedih pun ye sekrang ni tapi bukan sebab title kat atas nih,, sebab baru dapat berita di Facebook teman masa sekolah dolu telah kembali ke rahmatullah...innalillah....

ape2 p0n,,kita tunggu dan lihat...benar atau tidak,,terpulang....samada kita bermula dgn episod yg baru,,atau hanya rentetan @ sambungan cerita yg tiada penghujungnyerrr....

Esei Esei dan Esei..

Perasan tak entry aku sebelom ni " S E D I H" ?? aku post petang tadik di saat kerja yg melimpah2 di meja aku sehinggakan meja aku nampak ter00k sangat...? hm...sekarang aku taw kenapa aku emo..rerupanyer,,aku bendera marah merah daaa...he he.. macam tak biasa laks kerja banyak...d u l u,, k i n i,,, d a n s e l a m a n y a n y a a a a~~~~~

*sesuai ke picture nih ngan entry aku??ape kejadahnyerrr???*
hari ni aku sampai balek rumah kol 5.50 petang sbb tggu budak abes kawad kaki. aku angkot 3 anak dara aku bersama2..sbb kan mase sangat suntok,,aku masak ape2 je la yg ade kat dapor..korang bayangkan,,tadi aku menikmati nasi panas(baru masak) bersama ikan goreng kembong batu(yg saiz agk2 kecik tu)..memang rangup giler~~~crispy~~~pahtu aku makan dengan jering,,dan tomato yg telah dipotong nipis2....perrrggghhhh!!! kuah takder so aku makan lauk ngan kicap manis..sedap perrr...emerald siap mintak tambah lagik...(pearl n kaisah dah pengsan sebab berkawad petang tadik). Kekadang kalau kite makan simple2 mcm tu best gak...betol tak???

Ape yg aku merapu nih??laen beno ngan topic of the day..ya,esei..sebenonye malam ni aku da program otak aku nk tanda esei utk 2 kelas..tadi satu kelas dah siap,,tinggal satu lagik...tu je citernye...so,,okaylah,,selamat menikmati malam anda...bye!

S e d i h

Memang sangat sedih...bukan sedih sebab sunglasses yer,,yg tu dah jumpa....TAPIIIII....

* walau pun grammar tak betol,,tapi tetap suka pic ni,,memang nampak sedih kan...*

SEDIH SEBAB BANYAK KERJA......I NEED A SHOULDER TO CRY ON..... :-(