Sunday, February 27, 2011

where r U???come back to mama!

huhuhuhuhu~~~ wondering why i'm crying on this lovely sunday???? I LOST MY SUNGLASSSSSS!!!!!! actually not really sure either misplaced or really lost...huhuhhhuhuhu,,,,where the hell have u been???? searching u for the last couple minutes but couldn't find...-tears-....

Saturday, February 26, 2011

L E G A !

Hepi Saturday! apa aktiviti anda hari ini?? aku rasa hari ni aku melepak je la kat rumah sbb SS kerja. Actually,,aku p0n baru balek kerja tengahari tadi.. la ni aku baru siap masak + makan. masak simple2 jek,,nak amek pic,,kabel tetinggal plak kat skool...:-)

Tadi sekolah aku wat sambutan maulidur rasul...kerja aku simple je,,pastikan LCD terpasang sepanjang program...selebihnyer,,aku dudk dgr ceramah sambil mengira data e-kehadiran minggu lepas...pening tgk nombor pagi2..da la tak sarapan,,inilah antara w/load baru ku semenjak bergelar penyelaras/guru ICT...tapi w/p0n tgn aku sebuk menekan kalkulator,,telinga aku tetap prihatin mendengar ceramah wokay! penceramah sgt pandai memainkan intonasi suara yg naek turun diselitkan dgn humor2 terkini...soryy,,tak de pic jugak yer....

l e g a,,back to our topic,,rasa lega sket paper english aku telah diluluskan oleh kak afi (antara favourite boss aku,,,,aku ade banyak boss yer~~~) ..so tinggal menanti di riso dan lepas tu akan bermula episod mengokot kertas di bilik peperiksaan...tapi,,,paper ICT aku tak siap lagik...sebab student cuma 13 orang jek,,fotostate lambat sket p0n takper~~~he he.itup0n bos( boss yang laen yer) suruh aku add students lagik 2 org..dah nak masuk bulan 3 la bossss...leceh laaaa,,,i da start wat course work puuuuuuunnnnnn.....suka2 u jekkkk!

so,,sekarang ni aku nak sambung tanda buku,,sebab minggu ni dan minggu depan minggu penghantaran buku2 genre b a h a s a ke opis.utk semakan pentadbiran..some more,,aku kena pilih nama pemenang bagi bulan bahasa yg mana monday ni akan diadakan penyampaian hadiah...pastu aku nak gosok baju sekolah anak2+baju kerja aku,,nak sampul buku latihan baru pearl yg cikgu dia baru bagi semalam,,,

okay,,enjoy ur saturday!

Friday, February 25, 2011

Underneath POKOK KELAPAK!

Sesuai banget title ngan content yg aku nak share nih...2 minggu lepas,SS bawak aku n anak2 makan kat restoran...sekarang nih tak payah p0nin2 nak carik tempat makan,,tanye saje pada anak dara aku yg dua orang tuh (pearl n emerald),,pasti dia akan berikan idea yg poyo bernas. Pokoknye,,sediakan ongkos $$$ nya dolu...he he..

Pusing punye pusing ( xlah jauh mane pon,,maseh dalam kawasan taman lagik) pearl suggests makan kat tempat baru (actually restoran lame,,tapi x pernah try lagik). Budak2,,sukakan pembaharuan,,,kita dah tua senior ni,,asyik2 nak makan tempat yg sama jek.Bukan ape,,malas nak pikir..Tapi kekadang idea budak2 nih memang bagos,,kita beri dia peluang membuat keputusan,,so at least dia rasa yg keputusan dia tu agak penting jugaklah,,(sebenarnye yg penting perot aku kenyang..he he)

so,,i present to u,,,our new port!tarrraaaa~~~~
*KELAPA TREE*
so,,bley baca la yer..menyediakan local food,,western and middle eastern food..dalam punyer deko mmg cantik and convenient. Deretan sisha juga ade disediakan dgn kepelbagaian flava. Malam tu SS ajak lepak kat luar jek sebab cuaca sangat baek...ape yg aku suka,..di sini ade LAKSA..(laen sikit la..kan..malam2 hirup kuah laksa~~~slurrrppp!) Malam tu aku makan LAKSA PENANG..(yg kuah masam2 tu)..
*SS order burger jek,,tapi lepas tu dia belasah jugak laksa aku,,sedap katenyer~~~*
*cantek cawan ,,pearl tak lepas pegang*
Anak3???jom tengooook! Diaowg sumer makan bubur nasi. Nampak berselera la..tengok tu,,licin!


*gendang gendut tali kecapi,,kenyang perut senang hati! kayu chopstick da jadi pemukul dram~~~
So,,ade rasa nak mencuba sesuatu yg baru?? Teruskan..Harap2 ianya tidak menghampakan~~~~:-)

Keje banyakkk VS outing!

x suka! perasan tak aku dah lama x merapu kat blog..he he..bukan x der citer,,tapi masya allah!!!!!w/load banyak giler! kadang2 rasa diri ini seperti dibuli disayangi oleh boss..yelah..dia bagi kerja banyak2 sampai aku rasa macam dah takde org laen lagik kew?????? klu nk dibandingkn apa yg aku wat di tmpat kerja hari2 macam dah tersasar sket ngn profession sebenar aku..masok sabtu(esok) ni dah kira 3 kali sabtu aku kerja..

setiap sabtu ader program.cuti tinggal hari ahad je...tu p0n dah spent ngan mengemas,,membasoh dan seangkatan dengannyer..nak harapkan SS,,,keep dreaming!!!! senang betol jadi orang lelaki ni,,,ape dia kesah???? aku plak jenis yg malas nak cakap bnyk kali..xpe lah....bagos gak,,banyak bergerak boleh wat badan aku keep fit.. tapi one of my sister kata aku dah nampak gemoook skettt!!!! ye kerrrrr????aaaaahhhhh..
xkesah la kan~~~~

bak kata pepatah,,'susah2 dolu,,senang2 kemudian..' aku memang tggu2 cuti sekolah next month...tapi itu p0n boss aku dah make sure siap2 kan cuti dgn kertas2 peperiksaan utk ditanda sepanjang cuti sekolah....terror tak boss aku???? sangat organize kan,,kan,,kan????

*tensen tensen,,jom jalan!*


*beli donut tapi tak makan,,last2 simpan wat bekal sekolah*
tukar topik r,,,last sunday lepas penat2 siapkan barang2 sekolah anak2,,dlm k0l 3 petang bapak mertua ku called....tetiba dia nak menjengah rumah kami,,,sempat gak aku menggoreng mee goreng power! siap makan2,,dia ajak kitaowg kuar2...ke mana???mana lagi klu x tempat favourite dia A.N.G.S.A.N.A.....

So...tengokla yer random snap...acara kemuncak hari itu adalah sesi makan2 di KFC yg ditaja oleh bapak mertua aku sebab dia kata dia dah gaji,,so dia memang nak belanja kitaowg makan...nyam3x,semoga murah rezeki abah,,amin...yokk layannn

*adegan pearl lepas menangis sbb sepitnyer rosak..soo,,nenek buy the new one*
*rutin kaisah kat shopping complex,,,tolak troli sendiri!*
* rutin emerald pulak asek nak berposing jekkkkk*
*sempat singgah di kedai amer (cousin SS)..tgh berbincang nak ajak dia join sekali makan*




Tuesday, February 15, 2011

Salam MaulidurRasul


Salam,,,salam maulidur rasul wat sumer bloggers,,followers termasuklah my silent readers~~~he he..selamat bercuti hari ni..seronok kan??,,kan???bg yg bujang,,yg blom ader komitmen tentu tgh merancang nak g maner hari nih...best kan?? atau pun duduk2 saje di rumah melayan tv tgk rancangan ceramah maulidur rasul..he he. Tapi..bg yg berkomitmen seperti sayer ini,, hari ini digunakan utk overhaul rumah--------->> mengemas,,membas0h,,siapkan baju sekolah dan kelengkapan anak3 utk hari esok. 

seb baek budak3 tu sumer tdo rumah nenek dia malam tadi,,so pagi ni saya bersendirian (SS kerja) dan bebas berjalan mengemas rumah..selalu kalau budak3 tu ade,,had kerja agak limited,,especially nak melayan kaisah yg semaken manja dan mengada2! sejak hantar dia ke taska yg baru nih,,(awal januari lepas) perangai dia maken menggedik biler balek rumah..mnkin dia nak kan perhatian..dolu2 dia x pandai sangat nak mengada2,,sekarang bukan maen lagik! so kalau dekat rumah,,aku rasa macam aku ni artis pulak! si kaisah tu x abes2 kejar,,peluk kaki tak bagi aku buat kerja.dia suruh duduk,,layan dia~~~oopss,,kejap..mak mertua sayer tepon.......


ha,,sambung balik. rupa2nyer budak3 tu sumer kat rumah atok lom dia (rumah babysitter lama sebelom aku pindah)..dia org mmg manjer giler dgn family makcik yg jaga diaowg tu...mak mertua aku kate,,pagi ni pakcik tu da dtg amek kaisah bawak baju nak suruh mandi kat rumah dia..pearl n merel rupenyer malam tadi da tdo kat rumah pakcik tu,,kater je nak ikot nenek,,sampai sana dia tinggalkan nenek dia,,dia pegi ikot org laen lak,,

sorang2 kat rumah ni,,,dok tekan2 remote,,tetiba aku temelanggan pulak pakej MUSTIKA ASTRO,,alemak,,tak bagtaw SS pun!huhuhu~~~dolu aku mmg melanggan,,tapi biler siarannyer da mula tak best aku p0n stop the service,,tapi lately rasa mcm best laks!he he,,jgn mare yer abang SS,,okay,,aku nak sambong tengok TV kemas rumah,,nanti kalau boring2 aku update lagik yer blog,,banyak citer sebenonyer,,tapi time constraint,,,so,,selamat bercuti sumer~~~~~

Monday, February 7, 2011

B.O.W.I.N.G

senyap dan sunyi....(mcm lagu p.ramlee plak)...itulah perkataan yg terbag0s nak describe bilik aku ketika ini... bilik komputer ni aku duduk berdua je ngan sorang lagik member aku..tapiiiiii...hari ni dia tiba2 balek emergency laks! katenyer sakit perut~~~~ seriau jugak sebab dia pregnant woman..manela taw tetiba admit hospital bersalin kew,,tak ke naya aku sowang2 kena cover kerja dia...dia tak sempat lagik brief aku pasal workload dia...yela..name je duk sebilik,,,tapi masing2 sibuk!huhu~~~

jap g aku nak g hantar kaisah g klinik....ubat bat0k dia da habes,,tapi kahak x kuar lagik! haishhhh....leceh la batok nih,,bowing sunggoh biler dengar bunyi bat0k dia yg bersalut dgn kahak!

benonyer,,maseh lagik dlm mode c.u.t.i.... best bet0l cuti ek??? duduk2,,makan2,,tengok tv,,,,sekejap je seminggu dah berlalu....huh...dah kene keje semula~~~~x sabo nak tggu cuti lagik bermula...huhhh...banyak lagik kerja perlu disiapkan...adios!amigos!