Friday, December 31, 2010

menanti esok...2011

huh,,,lame rasenye tak o9. ntah nape,,sejak pindah rumah baru NAFSU AGAK HILANG utk bero9. he he...(ape???ingat nafsu ape???citttt!)

Faktor utama adlh disebabkan line yg agk lembab kat tingkat bawah. kalau kat tingkat atas laju seperti biase..tapi malas la aku nak naek tingkat atas semata2 nak bero9...

di saat ini,,tinggal 1 jam lagi sebel0m jam berdenting utk kita melangkah ke alam baru 2011...xcited???biase2 je,,lagi2 bile mengenang kan esok aku kerja dan anak2 pulak mendaftar di sekolah baru..nasib baek en.SS cuti new year,,,so dia la yg kena menguruskan hal2 pendaftaran persekolahan anak2..new experince for him. bukannyer susah,,aku da siapkan sumer borang2 yg perlu diisi dan senarai yuran n buku yg perlu dibayar supaya dia x kelam kabot esok..

harap2 sumernye berjalan dgn suksess esok...agak bowing sbb x dpt ikot pendaftaran ke sekolah pearl n emerald,,nak wat camne..aku kena menguruskan pendaftaran anak2 org laen plak pada hari yg sama....klu ikot dr pengalaman2 tahun lepas pendaftaran mmg crowd giler + hectic! sampai aku nak g shi-shi p0n x leh!huh,,i tell u! parents lak pagi2 dah menjongol,,aku lom ready set go lagik! so thiz year,,aku nk ajk en.SS kuar pagi2 n breakfast dolu,,sblom cacing2 dlm perot aku nih melompat2 bagai JOHAN! ha ha ha~~~

chow!

Friday, December 10, 2010

Cuti2 di rumah baru

Alhamdulillah,,selamat akhirnya aku sekeluarga berpindah ke rumah baru kami minggu lepas...kawasan baru,,jiran2 baru,,,mmg berbeza suasana dgn kediaman lama...
Majoriti resident kat sini sumer bekerjaya...so siang2 mmg sunyi sgt...kiri kanan rumah aku maseh kosong lagik(x taw biler tuan rumah nyer nak pindah)..depan rumah aku pasangan newly married..pagi2 da kuar...mlm2 baru balek..belakang rumah aku plak mcm ade mcm x der..so klu pagi2 aku wat sarapan/msk lunch ,,hanya kuali dan lesung batu aku jek yg tung tang tung tang kat dapo...rumah laen sonyap jek!

Ni p0n sbb aku maseh cuti lagik,,nnti bl aku da start keje balek,,anak2 da sekola..rumah aku p0n akn senyap sunyi jugak...hm...

Mcm bowing gak ..hari2 wat bende yg sama..tv blom pasang ASTRO lagik..(piring ASTRO maseh kat umah lame)...BERUKBAND ni p0n lembab semacam (nama jek d0k tgh bandar,,tapi hampeh!)so mengadap tv yg gambo mcm kuar x nak kuar kan..pulun CD je r ...semalam aku tgk citer HANCOCK,,TRANSPORTER 3..ni tgh tgk ALICE IN WONDERLAND..anak2 p0n kesian...bowing la tuh,,emerald asek tnya je "tak pegi mane2 ke mama??" ~sigh~..bkn x nak kuar,,tapi SS tu protective sgt...takot beno aku drive kete ngan anak2 tnpa dia di sisi,,ceh...confuse gak,,dia takot pasal kitaowg ke,,@ takot keselamatan kete dia...??????~sigh~


Semalam petang,,aku bawak anak2 g playground...jln kaki jek sbb umah aku agk dekatla...kaisah jalan sendiri aku pimpin....suka betol diaowg....

*emerald ngan kaisah jek,,pearl maseh lagik meneroskan percutian di kampong*
*emerald dgn aksi SUPERMAN*
*emerald yg gedikz*
*kaisah sayang~~~~caaaaaaak!!*
Lepas maen kat playground kitaowg balek umah..separoh jalan kaisah mtk dukong..penat la tuh..he he...sampai umah tros makan,,lapa la konon2 nyer...emerald plak maghrib da tido...hm..begitula rutin harian ku sementara menunggu SS balek kerja...korang plak camne??e'eh....lupa lak,,SALAM MAALHIJRAH yer~~~..bermulanya tahun baru,,harap2 semuanyer bertambah baek dari tahun yg sudah...insyaallah,,yg penting jgn jemu memohon doa dari ALLAH,,doa saje p0n x cukop,,ditambah dgn usaha dan tawakal..Insyaallah,,tercapai sumer impian..amin~~~Jumpa lagi!

Thursday, December 2, 2010

Edisi Khas Disember...pang pang kopang kopang

Disember datang lagi...ntah kenapa aku mcm terpanggil plak nak tulis sesuatu sempena bulan disember nih..biase la..cuti sekolah..bulan yg pnoh dgn aktiviti kenduri kahwin...in fact, rakan aku p0n ramai yang kahwin..Shamini,,,Susan,,n Shahida...SELAMAT PENGANTIN BARU,,,,tak kurang juga ade rakan yg bertunang bulan ni,,,cik Nana...SELAMAT BERTUNANG dgn jejaka pilihan hati!

Apa yg menariknya,,aku nak share sikit memori2 zmn perkahwinan aku dan SS(sang suami) yang berlangsung pada 31MEI2003..Tujuh tahun dah berlalu....mcm2 inovasi telah dicapai dlm bisnes wedding nih sepanjang 7 tahun...yela..klu d0lu zmn aku x der doorgift,,tetamu pulang dgn sebiji telur atau berkat(bungkusan nasi) sahaja...SEKARANG.....kiri kanan tangan penoh dgn pemberian tuan rumah! In term of gubahan hantaran p0n,,bukan maen cantik lagik gubahan2 skrg....dolu,,,digital camera p0n xder,,nak amek gambo masih pakai filem gulung,,,he he....kelako bile dipikir2kan...tapi x mengapalah,,yg penting 'kemenjadian' (pinjam ayat bos aku) majlis itu...alhamdulillah,,,segala2 nya selamat dan kami maseh meneruskan bahtera bersama 3 puteri2 kami yg comel...Orang2 p0n bukannyer tanya pelamin aku berapa ribu???berpa pasang baju aku pakai masa nikah???,,mereka akn tanya da berapa anak sekarang??suami sihat???he he...

*cantek taaaaaaaaaakkkkk?????*
Okay,,jom kita tgk sekitar majlis pernikahan dan perkahwinan aku...aku menikah dan kenduri dijalankan pada hari yg sama. Alasan mak aku,,"senang masak satu kali,,x yah nak masak banyak2 kali.."

Pic kat atas ni pic bilik pengantin...klasik gitu! aku suka meja solek aku,...simple. Alhamdulillah,,semuanya terpelihara dgn baek sehingga hari ini. Cuma aku risau sbb sabtu ni brg2 ni naek lori ke rumah baru. harap2 selamat sampai tanpa apa2 kerosakan...sentimental value tue.....


*saat diriku menjadi milikmu...*

 Ini pula upacara pembatalan air sembahyang..terseny0m lebar SS! Kami menikah di masjid Tmn Sri Skudai. Rasionalnye sbb masjid ni terletak btol2 di sebelah dewan, tempat kami disandingkan. So,sebaek sahaja selesai upacara ni,,kami tros ke dewan utk Majlis Khatam Al-Quran dan marhaban...




 
Ha..ini masa berkhatam dan marhaban. Masa ni aku dah rasmi menjadi MRS to SS. Over betol aku berkhatam dgn selendang dan jambul di depan. hik..hik..hik...






*kamilah RAJA SEHARI...selangkah ke alam perkahwinan*

Ini saat kami diarak sebelom memasuki dewan..kain tu agak ketat,,so aku terpaksa mengecilkan langkah ku...warna hijau pilihan bonda ku...aku belasah jek! ha,,,budak kecik baju biru yg interframe kat dpn tuh sepupu SS. Ajam panggilan manjenyer...sekrg,,da beso tinggi budaknyer...hm...time really flies~~~~~wish I could turn to this moment...




First time menyusuri karpet merah yg dibentangkan khas utk kami...Inilah gerbang perkahwinan kami...




Saat disandingkan...siap ade lampu lap lip lagi pelamin aku masa nih.tapi masa nih da rasa best sgt~~~~


Ni antara pic favourite aku..kami berpakaian jawa. Realitinye mmg kami berdua adalah Javanese. Baju ni p0n mak aku yg request..seperti biase,,aku bedal jek! So,,inilah saje yg dpt aku kongsikan dlm blog ni. Sekitar majlis di pihak lelaki x dpt ku upload sbb gambo sumer ade kat kamp0ng..kat sana p0n meriah gak...ada persembahan silat dan tarian zapin... Insyaallah akan ku upload nnti yer~~~Selamat memenuhi undangan majlis perkahwinan dan menikmati nasi minyak! =)


InDuKsi!

It's been a while i haven't written something in my blog...yeah yezz coz dude,,i have to attend such a wonderful course named INDUKSI @ Malacca purposely to confirm my existence as a T.E.A.S.E.R....oopsss,,TEACHER...
*my room...*



Totally freaking out coz can't remember last time i sat for an exam...for the last few days,,my head had filled up with those DASAR2 input,,REKOD,,theories that make myself sink deep down to zzzzzzzzzzz~~~
As usual,the best part was FOOD,,FOOD AND FOOD! so sorry coz the moment i saw my meal,,i was carried away, totally lost and forgot to keep any evidence that showed the MARVELOUS and SUPERB meal i've ever tasted instead of my own cook! ;p

*representatives frm JB. picture was taken rite after the exam*
*while waiting for the speaker,,cheeeeeseeeee*
Thank GOD...Everything is settled down,,juz missing my princesses rite now...they're spending their holidays at kampung n i know they must b happy coz free to do anything,,pampered by their granny...kidsz,,,they're never know how their mum cares abt them....wateva it is,,i''ll fetch them this Sunday...a few things need to be noted...Pearl will start her primary school while emerald pre-primary...one thing goes,,,another comes....life as a mother won't let me take my ample time....need to make sure everything goes as wat i've planned. oh,,,yeah,,,we will move to our new mansion (he he) this saturday...hope things will go smoothly...the lorry will come at 9 a.m. to shift our things....a new journey will begin in my life...again..thank god for 'rocking' my life...alhamdulillah~~~~