Thursday, November 25, 2010

Muahahahahaa!!! terima kasih!

Title mcm hepi,,tapi benonye aku x la hepi sangat...da 3 hari aku BUSY! busy,,busy,,busy! Makl0mla,,cuti sekola dah bermula,,tp aku maseh kena keja utk seminggu lagi,,settlekan serah tugas 2010..tapi,,,hm..tapi ni yg x best nak citer,,da 3 hari aku g keje,,bukan wat keje aku tapi BUAT KEJE ORANG!!!marah ke tidak??????mesti la aku marah!!!!
aku p0ng x paham la bile memikirkan produktiviti seseorg tu...knpa suka delay keje smpi aku nak kene sms,,call utk remind them ttg keje diaowg????HELL,YEAH! serious talk,,mmg aku x paham....teori aku,,mungkin diaowg ni masa kecik2 atau zmn sekolah2 dulu x glamer,,so bila da beso ni diaowg rasa hepi bila aku tercarik2,,sms,,call diaowg!!!sorry to say la...tapi aku mmg menyampah giler n x boleh nk berkompromi lagik!

aku x berapa nak kesah sgt kalau org tu ade anak sepuluh ke,,atau ader husband/wife lapan org kew,,ini tidak,,hisshhh,,,,yg tmbah menyakitkn hati aku lagik,,biler aku da tulun tu,,at least ucapkn la sorry/ terima kasih,,bukan kena bayar p0n klu ckp terima kasih,,ni tidak,,,dgn wat muka kekwat nyer,,blah mcm tu jek!!!mcm ni punya spesis p0n ader ke!!

anyway,,ader jugak makhluk2 yg said thanks,,,bagos,,mula2 nk marah,,tapi bila diaowg sedor diri yg da bnyk menyusahkn aku,ucapan terima kasih yg keluar dr mulut mereka tr0s mnybbkn hati aku jadik sejok...kenala paham,,as a wife n mother aku lagik sibuk,,but i managed to settled down everything,,termasokla kerja2 mereka,,tidakkah mereka berasa maluuu??????hm,,kl psal komplen pandai,,sumer tak betul,,demand nk facility yg standard,,tp hasil keje,,hancuss!!!huhu~~~~

anak aku yg kecik p0n paham bila kite ckp tima kasih,,,,hm...moral of the story,, ucapkanlh terima kasih,dan hargailah teman2 yg telah membntu kita....
sekian,,terima kasih~~~~~

Saturday, November 20, 2010

SukSessssss!!!

yeah,,berakhirnye hari ini rasa mcm satu beban yg agk berat ku pikul sdh terlepas...rasa relieved sgt..
Petang tadi aku terlibt dlm organizing Majlis Jamuan Akhir Tahun @ TROPICAL INN JB. Mmg seronok kalau jadi guest,,tapi as the organizer,, a lot of things need to be done..alhamdulillah,,segala2nyer SUKSESS w/pon bak kata orang RUMAH SIAP,,PAHAT BERBUNYI...he he  ;-)

*the stage....blue theme,,,*


 busy bet0l! x sempat nk amek gambo sekitar majlis.....menu p0n aku x smpat nk amek pic...tp mmg menjilat jari~~~~~

*sblom makan,,meeting dolu!*
Pic kt atas ni,,antara barisan ajk2 @organizer majlis hari ni..masa ni ktowg meeting utk pembubaran aJk sekaligus melantik ajk  2011...so kami da BEBASSS!!!!

thank God everything went smoothly as we have planned....even though a little bit here n there...nothing's perfect rite??? n it's hard to make people satisfied coz  criticize is easier compared to appreciation...hm....luckily before we walk off, we managed to take our last pic as our memory..guyz,,it's a gud experience working wit all of u! 

*sumer muka hepi giler sbb majlis da selesai*

Friday, November 19, 2010

BaGoS BetuL!!

hm,,da 2 hari termas0k hari ni aku sekolah pagi,,,,,balek tengahari..at this hour,,aku da siap msk,,kailan goreng 

belacan n daging merah,,so,,skrg tgh layan ank2 smbil golek2 tgk KAMPUNG BOY! best2..selalu sekolah 

petang mcm x der ms nk spent ngan anak2...pagi2, pearl n merel da sekola,,kaisah plak aku hantar taska sbb 

nnti dia kacau aku masak.Masa pagi sgt suntuk,,agak kelam kabot,,ni tadi aku masak dlm keadaan yg tenang 

sbb tak perlu rushing w/pon anak2 ade kt umah...siap suap diaowg makan lagik,,he he..okay r,,nak sambong 

golek...salam~~~~

Tuesday, November 16, 2010

BUSY!

I'm damn busy wit those never ending papers!!!! mentally tortured! keep on marking....oh yeah,,,chaiiyoookk!!!

Macam2 ada....

Dear Blog...

Lama rasenyer x tulis blog,,,bukan x der bhn..so many things happened up n down in my circle of life,,but mood being the barrier for me to xpress..okay,,we'll start one by one...bermula dgn hari yg x bt0l2 tak dirancangkn,,kami memakai baju yg ala2 sama di tmpt kerja..

*me n cik nana yg bkl menjadi tunangan org nxt month*

Menghadiri Pertandingan Koir Patriotik Pearl antara Tadika2 daerah JB...
*pearl xcited,,nervous p0n ade...*

w/pon x menang,,tp yg penting pengalaman....itu yg paling berharga..dptla bwk balek sijil n beg sekolah hello kitty,,kesian emerald x dapat...

Mengadakan jamuan akhir tahun kelas,,
*makhluk2 2topaz 2010 yg kental emosi dan telinga..,,5 6 7 8!!!!!*
 Budak2 nih sumer kerek,,jamuan x nk mkn KFC,,nak order Pza...aku layan kan je la...yg kelakonyer,,aku x smpat nk amek gambo mknn,,tau2 aku toleh..tarraaaaa.....

ni p0n ade beberapa kotak yg tlh dimasokkan ke tong sampah..ish ish ish,,dahsat betol tahap kelaparan diaowg nih! mi s0p aku p0n habes dibelasah diaowg hingga ke titisan yg terakhir...seronok bt0l tgk diaowg makan....

Okayla..,,sok da hari raya haji...selamat menyambut hari raya haji kpd sumer umat Islam...renung2kn lah pengorbanan yg telah kita lakukn pada tahun ni,,semoga sumer pengorbanan itu diterima dan diredhai Allah,,amin~~~

Saturday, November 6, 2010

NeeD SomE SpacE

.........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................................

Tuesday, November 2, 2010

Mari MEMASAK!

Budget hari benonyer aku malas nak masak,,yela...demam cuti deepa hampir bermula,,so serba serbi jadi malas. Tapi bila memikirkan 'vampire-vampire' aku akan beraksi malam ni (VAMPIRE DIARIES+SUPERNATURAL),ditambah lagi dgn ULIK MAYANG (aku n anak2 ik0t siri cerita nih),so..masak jugekla akhirnyer...Bayangkan la,,klu malam ni makan kat luar,,musti balek lambat..meleps plak nnti kan,,kan,,kan,,kan!

Hari ni simple jek,,tema nyer MASAKAN ALA KAMPUNG.

*ikan goreng selar kuning + ikan kering digoreng kering sehingga rangup*

*say0r kentang +tahu kering+fish ball+filament sticks*
ader lagiii...


*ulam bendi rebus*
dan...
*sambal belacan bersama tomato yg dipotong dadu*
 Okay,,mari memakan...Selamat menjamu selera~~~~! ;-)

Monday, November 1, 2010

Monday MooD

Monday datang lagik! Busy sungguh aku weekend ni. Kelmarin anak2 aku konvo..hehe,,xcited sunggoh w/p0n diaowg cuma konvo tadika je...they've grown up...

Semalam (ahad) plak menghadiri jemputan kenduri doa selamat makcikku yg selamat kembali berpindah semula di Bakar Batu..(sebel0m ni dia duduk Perak).Moksu (panngilan manja Mak Busu) wat nasik ayam,,so kitaowg bedal lah w/p0n kitaowg dtg sebaik shj bacaan doa selesai,,eheks! Pastu,,cam biase ktowg meronda sekitar shoppin complex berhampiran..adela beli ckit2 brg DEKO utk rumah baru..tapi aku x nak upload dulu,,SURPRISE!!!! he he

Actually aku tgh masak ni..seperti biase la kan,,pagi2 cam ni..tetiba ada member SMS plak tnya pasal meeting pagi ni. MEETING????on Monday???? Pelik plak,,jarang meeting di pagi2 monday...apa kes???? May b last Friday aku x der kat sekolah sbb attend course kat SMK Khalid,,so that's why aku x taw...Tapi bebnyk la terima kasih kpd kawan aku yg inform aku di pagi2 yg buta ni mengenai meeting hari ni,,klu x,,selamba badak je nnti aku dtg lambat..hehe~~~

Okayla,,aku kena cepat2 siapkan masak..msk simple je la hari ni yer mr.SS,,,got to go...Bye!